Telor ketjap eieren in ketjap

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Telor ketjap eieren in ketjap

    Telor ketjap eieren in ketjap

    Telor ketjap eieren in ketjap

Voor bij een oosterse tafel en of buffet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes
1 tomaat
6 eieren
3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
1 eetl. sambal_trassi of oelek
1/2 theel gemberpoeder
1 theel. gula_djawa (Javaanse suiker)
of 1 eetl. bruine suiker
4 eetl. ketjap_manis
snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 237,90 kcal
Koolhydraten 15,67 g
Eiwitten 10,57 g
Vetten 14,44 g

Voorbereiding

Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de sambal, het gemberpoeder, de
suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

Bron

Boodschappen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten