Telor ketjap eieren in ketjap
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Voor bij een oosterse tafel en of buffet
Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes1 tomaat
6 eieren
3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
1 eetl. sambal_trassi of oelek
1/2 theel gemberpoeder
1 theel. gula_djawa (Javaanse suiker)
of 1 eetl. bruine suiker
4 eetl. ketjap_manis
snufje zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 237,90 kcal |
Koolhydraten | 15,67 g |
Eiwitten | 10,57 g |
Vetten | 14,44 g |
Voorbereiding
Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de sambal, het gemberpoeder, de
suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.
Bron
Boodschappen