Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2012
  • Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

  • Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

  • Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

    Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook (fijngeperst)
Half bakje champignons in plakjes gesneden
2 grote uien in ringen gesneden
3 el olijfolie
2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst)
2 el sojasaus
2 el garam masala
1 tl chilipoeder
1 tl komijn
1 tl kurkuma
Sap van 1 limoen
100 ml kokosmelk (blikje)
200 ml vleesbouillon
Snufje zwarte peper uit je molen
Zeezout
Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Nadat je het rundvlees in blokken hebt gesneden smeer je het in met wat peper en zout. Neem een wok, doe er de olijfolie in en laat deze goed heet worden. Voeg nu de blokjes vlees toe en wok die in 8 minuten op hoog vuur lekker bruin. Zo blijft het vlees mals en blijven de sappen bewaard. Fruit dan op hoog vuurde geperste knoflook en de uienringen mee totdat deze ook glazig worden. Voeg dan gelijk de gember, komijn, en de stukjes champignon toe. Doe dan de masala, chilipoeder en de kurkuma in de pan. Voeg dan de vleesbouillon toe, de sojasaus en de kokosmelk. Je ziet het nu van kleur veranderen en het ruikt lekker. Tenslotte doe je het sap van de limoen er bij. Laat het nu op zacht vuur lekker vijf kwartier tot anderhalf uur doorpruttelen. Zo wordt het malse vlees boterzacht en trekken de smaken in. Ga tegen het einde eventjes proeven en voeg eventueel nog een beetje zout toe als smaakversterker of een beetje extra chilipoeder voor wat extra pit. Ik ben misschien wat voorzichtig, maar niet iedereen houd van té pittig. Beter te weinig dan teveel de eerste keer. Je kunt er altijd nog iets bijdoen. Tot slot garneer je het af met de verse (gesnipperde) korianderblaadjes. Nog een kooktip om de saus wat meer glans te geven doe je er nog 1 ½ el tomatenpuree bij. Smullen maar!

Serveertip

Lekker met witte rijst of met gekookte baby-krieltjes, spercieboontjes, peultjes of een frisse komkommersalade als bijgerecht.

NB. Dit kun je ook prima invriezen en is de 2e dag lekkerder dan de dag van koken. 2 Pers. hebben hier voor 2 dagen aan (4 porties).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 21-09-2016

Heerlijk!!! Vandaag gemaakt.

ArualB avatar
ArualB 22-03-2015

Neem ik vast mee, lijkt me erg lekker! Dank je wel.

marleeneetmee avatar
marleeneetmee 07-09-2014

Ik heb dit recept nu al meerdere keren gemaakt en hij blijft gewoon heerlijk.

Bernardine1 avatar
Bernardine1 30-04-2014

Heerlijk, al meerdere keren gemaakt én altijd deels ingevroren. Al hoge ogen mee gescoord. Maak zelf een lekkere pompoen-peer-tomaat chutney die er lekker bij smaakt, rijst en gekookte boontjes erbij en de maaltijd is af!

petdi58 avatar
petdi58 06-04-2014

SMULLEN!

Harry66 avatar
Harry66 27-06-2013

Hier thuis vond iedereen het erg lekker, ga het zeker vaker maken! Hebben het met rijst en tzatziki gegeten. Bedankt, groeten, Harry

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 25-06-2013

Hoi Alex, lijkt me weer verrukkelijk! dank je wel!! Groetjes Marijan

Harry66 avatar
Harry66 25-06-2013

De pan staat inmiddels hier op het vuur en het smaakt al heerlijk! Bedankt, groeten, Harry

marie-france avatar
marie-france 21-06-2013

Hoi Alex, dat ik deze niet eerder gezien heb!! Neem hem gauw mee. Groetjes, Marijke

Geokey avatar
Geokey 21-06-2013

Gemaakt en erg lekker. Vlees kan langer. Misschien handig aan te geven hoe groot hét vlees gesneden moet worden. Ik ga dit snel weer herhalen met klein gesneden vleesblokjes max. 1,5 cm in vierkant. Ik hoop dat het vlees dan nog malser wordt. Saus was in ieder geval top.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten