1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Hamburger

Hamburger

Door: Zarginal

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-07-2012

Ingrediënten 1 personen


100 gr. rundergehakt, 1 groot burger-broodje, 1 blaadje sla, 1 schijf vleestomaat, suiker, komkommer, parmezaanse kaas, ui, mayonaise, tomatenketchup, zout, peper, kippebouillon (van een blokje), nootmuskaat, tomatenpuree, mosterd, paneermeel, 1/2 ei, zonnebloemolie, olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplanken, koekepan, keukenmessen, CD van Justin Bieber, ovenpapier, rasp, combi-oven


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid het gehakt met zout, peper, wat verkruimeld kippebouillonblok, tomatenpuree, mosterd, nootmuskaat, paneermeel en een half geklutst ei. Voeg wat extra paneermeel toe als het te vochtig wordt. Kneed het goed tot een stevige massa en maak er een ovaal van.
Leg een stuk ovenpapier op een Snijplank en daarop de bal gehakt, daarop weer ovenpapier en vervolgens weer een snijplank. Druk nu de bal plat tot ongeveer 1 cm dikte. Haal de bovenste snijplank en ovenpapier weg en leg de CD erop, snijd rondom de rand van de CD het overtollige vlees weg.
We hebben nu een perfect ronde burger die overal precies even dik is. Leg hem tussen de 2 lagen ovenpapier in een plastic zak op een bordje enige uren in de vriezer.

Rasp de kaas en maak daarvan op ovenpapier een cirkel zo groot als de burger en bak het 8 minuten op 180 graden in de oven. Even af laten koelen.

Versnipper de ui, snijd de komkommer in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Snijd het broodje doormidden en leg het met de snijkanten naar boven kort onder de grill.
Bestrooi de schijf tomaat met wat suiker en bak hem met de besuikerde kant 1 minuut in wat hete olijfolie.
Verhit wat zonnebloemolie en bak hierin de burger.
Bestrijk de onderste helft van het broodje met wat mayonaise, daarop het blaadje sla, de tomaat de komkommer, de burger, de gebakken kaas, wat ketchup en wat versnipperde ui. Dek af met de bovenste helft van het broodje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zarginal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top