Pasta Carbonara di Tonno

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Pasta Carbonara di Tonno

    Pasta Carbonara di Tonno

    Pasta Carbonara di Tonno

Pasta met een carbonara saus met tonijn, een leuke variatie op het gebruikelijke recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 500 gram pasta
• 160 gram tonijn op olie
• 1 heel ei en 2 eigeel
• 1 teentje knoflook, gesnipperd
• 2 eetlepels slagroom
• Parmezaanse kaas, geraspt
• Pecorino, geraspt
• Olijfolie
• Zout
• Peper
• Witte wijn
• Peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 786,45 kcal
Koolhydraten 91,14 g
Eiwitten 40,45 g
Vetten 26,38 g

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken en bak deze in een koekenpan aan met de knoflook, voeg wat peterselie toe.
Voeg wat witte wijn toe en laat dit verdampen.

Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta al dente.
Maak ondertussen de crème door het ei, het eigeel, slagroom, de Parmezaanse kaas en Pecorino door elkaar te roeren.
Doe de pasta in een voorverwarmde schaal, roer er de helft van de tonijn door, roer dit goed door elkaar en roer de ei crème erdoor en de andere helft van de tonijn. Breng op smaak met peper en peterselie.

Bron

Anna Moroni

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten