Tomaten-paprikasalade met geitenkaas

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Tomaten-paprikasalade met geitenkaas

    Tomaten-paprikasalade met geitenkaas

    Tomaten-paprikasalade met geitenkaas

Lekkere knapperige salade van tomaten, paprika met reepjes "jong belegen" geitenkaas, lente-uitjes en peterselie.
Smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
3 (Roma) tomaten -
1 paprika (alle kleuren zijn goed) -
2 lente-uitjes -
1 eetlepel fijn gesneden peterselie -
50 gram jong belegen geitenkaas (in smalle reepjes gesneden) -
Dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels vloeibare honing of andere zoetstof naar smaak -
versgemalen peper -
(zee)zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 274,43 kcal
Koolhydraten 12,22 g
Eiwitten 9,26 g
Vetten 20,13 g
Benodigdheden
plankje
mes
schaal

Voorbereiding

Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes.
Maak de paprika schoon, verwijder pitjes en zaadlijsten en snij deze in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.

Bereidingswijze

Doe alle vaste ingrediënten in een schaal.
Maak een dressing van de azijn, olie, honing, peper en zout en giet dit over de salade.
Plm. 15 minuten intrekken dan smullen maar.

Serveertip

Lekker met een vers broodje.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten