Tomaten-paprikasalade met geitenkaas
- Internationaal, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Lekkere knapperige salade van tomaten, paprika met reepjes "jong belegen" geitenkaas, lente-uitjes en peterselie.
Smullen maar!
Ingrediënten 2 recipe.people
3 (Roma) tomaten -1 paprika (alle kleuren zijn goed) -
2 lente-uitjes -
1 eetlepel fijn gesneden peterselie -
50 gram jong belegen geitenkaas (in smalle reepjes gesneden) -
Dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels vloeibare honing of andere zoetstof naar smaak -
versgemalen peper -
(zee)zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 274,43 kcal |
Koolhydraten | 12,22 g |
Eiwitten | 9,26 g |
Vetten | 20,13 g |
Benodigdheden
plankjemes
schaal
Voorbereiding
Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes.
Maak de paprika schoon, verwijder pitjes en zaadlijsten en snij deze in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Bereidingswijze
Doe alle vaste ingrediënten in een schaal.
Maak een dressing van de azijn, olie, honing, peper en zout en giet dit over de salade.
Plm. 15 minuten intrekken dan smullen maar.
Serveertip
Lekker met een vers broodje.