Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2012
  • Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

  • Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

  • Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

  • Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

    Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees:
ECHT EEN AANRADER!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g varkenslappen

VOOR MARINADE:
1 e oestersaus
1/2 t suiker
1 t zout
1 t sesamolie
1 ei
2 el tarwe meel of maïsmeel
1 el custardpoeder
50 ml water
50 g maïzena

VOOR SAUS:
1 ui, in dunne halve ringen
olie om in te bakken (ik gebruik pindaolie)
2 e tomatenketchup
1 e chilisaus
1 t Worcester saus
1 t kerriepoeder
1 t suiker
1/2 theelepel zout
1 t lichte Chinese sojasaus
3 – 6 e water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING VAN VLEES:
1. Verdeel elk varkenslap in twee of drie DELEN.
2. Meng alle marinade ingrediënten (behalve maïzena) en meng stukken vlees door marinade.
3. Laat vlees een uurtje marineren.
4. Meng maïzena door vlees mengsel.
5. Bak vlees in hete olie tot goudbruin en gaar.
6. Laat vlees ontvetten op keukenpapier

BEREIDING VAN SAUS:
1. Bak uienringen tot zacht on olie.
2, Doen overige saus ingrediënten erbij en kook tot er een gebonden saus vormt. (indien nodig, wat water toevoegen)
2. Meng vlees door saus en maak goed warm.
3. Serveer met witte rijs en een frisse salade.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Dit smaakt echt heerlijk in combinatie met Papika`s met groene kruiden uit oven en witte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

heleenbrommer avatar
heleenbrommer 25-11-2016

Hallo Deon, ik heb van de week dit recept gemaakt en we hebben gesmuld!! Een groot gedeelte van het vlees heeft nooit de saus gezien, omdat dat al werd weggekaapt als ik het op het bord schepte. Maar ook de saus is erg smakelijk. Dit zal ik zeker vaker op tafel gaan zetten. Dank je wel voor het delen!

ing988 avatar
ing988 22-09-2013

Zonder custard gisteren gemaakt....we hebben geweldig gesmuld!

starcopy avatar
starcopy 22-09-2013

Vandaag gemaakt. Ipv lappen wel een magere rolladegebruikt, maar het resultaat was er niet minder om. Alleen hier ook de volgende keer meer saus maken, die is gewoon te lekker om ook zo nog te ten met wat rijst. Grote klasse.

ger1958 avatar
ger1958 19-09-2013

Parel62, heeft schijnbaar per ongeluk niet de juiste beoordeling gegeven ! Heb het op voorhand even met 5 sterren beoordeeld omdat de werkelijkheid anders zal zijn.

deonart avatar
deonart 18-09-2013

Leuk Parel dat deze varkenslapjes jullie in de smaak viel. Je foto staat erbij, bedankt ervoor.

parel62 avatar
parel62 18-09-2013

Deon zoals je ziet aan de foto die ik je stuurde zien ook mijn Aziatische lappen er mooi uit en smaakt heerlijk. heb deze vanavond gemaakt voor morgen wel dubbele hoeveelheid saus gemaakt mijn mannen hebben graag saus over de rijst. en heb je meteen een waarderingspunt gegeven .Je hoort nog van me wat de rest van het gezin ervan vond.

DeboraD avatar
DeboraD 07-09-2013

Hallo Deon, We hebben dit deze week gegeten en het was echt heerlijk. Dank voor het delen van dit recept. Groetjes en fijn weekend, Debora

vdkubbe avatar
vdkubbe 06-12-2012

Hallo Deon, Ik heb je recept meegenomen. Het lijkt mee heerlijk. groeten Anneke

pwiggers avatar
pwiggers 28-10-2012

Top recept! Vrijdag weer gegeten met jouw [b][url=http://www.smulweb.nl/recepten/1353658/Variatie-op-nasi-van-de-chinees]Variatie-op-nasi-van-de-chinees[/b][/url]. Groetjes en nog fijne zondag, Petra

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-10-2012

lieve deon, gisteren dit recept gemaakt. ik moet je eerlijk bekennen dat ik eerst toch wat twijfels had over die custard, maar het werd toch echt een happy end, het was heerlijk. voor herhaling vatbaar. liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten