Stamppotje rauwe andijvie met chorizo en lente-uitjes
- Internationaal,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-07-2012
De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje!
Ingrediënten 2 personen
600 gram aardappelen -zout, peper -
300 gram andijvie -
1 dl warme melk -
1 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel paprikapoeder -
plm. 250 gram "smalle" chorizo (geen plakjes!) (ik had zo`n worstje van AH)-
3 lente-uitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 838,52 kcal |
Koolhydraten | 68,43 g |
Eiwitten | 36,59 g |
Vetten | 44,30 g |
Benodigdheden
aardappelstamper of mixer (geen staafmixer!!!)grote pan
messen
plank
Voorbereiding
Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.
Snij de chorizo in niet te dunne plakjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Bereidingswijze
Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden.
Bak ondertussen de plakjes chorizo in een droge koekenpan goed uit tot ze lekker knapperig zijn.
Roer de andijvie door de puree. Roer de chorizo en de lente-uitjes door de puree.
Serveertip
Wie dit lekker vindt kan er ook nog smalle reepjes rode paprika door mengen.
Laatste reacties
Erg lekker stamppotje vinden we net als jij truffel65. De chorizo geeft een heerlijke smaak. Dank je wel voor je reactie. Groetjes, Petra.
Deze week gemaakt en erg lekker. Ook weer eens wat anders dan de gebruikelijke spekjes. Ik ga vanavond je boerenkool maken. Hoop alleen dat dochterlief deze ook kan waarderen want die houdt van groen en niet te smeuïg, dus weinig boter. Mayonaise en crème fraîche is uiteraard verre van dat maar ik ben heel benieuwd.
het lijkt me erg lekker,ik heb je recept meegenomen.groetjes joke.
Ik deed dit altijd al met hutspot en dan door de hutspot vleesboulillonblokje en Mexicaanse kruiden naar smaak. Groetjes, Marja.
Hoi Petra, ik kon gisteren en vandaag al geen andijvie krijgen, dus heb ik maar boerenkool gepakt. Het recept heb ik gevolgd behalve de paprikapoeder en reepjes. Het smaakte evengoed erg lekker!Ik ga het zeker nog eens proberen met andijvie. Lieve groet Cecile
lekker, lekker. Krijg er nu al trek in. Dank je wel voor het delen van het recept. Groetjes Karin
Heerlijk recept,hier ligt ook regelmatig chorizo in de koelkast.Weer wat lekkers en anders dan de spekjes.Groetjes Alie