1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Stamppotje rauwe andijvie met chorizo en lente-uitjes

Stamppotje rauwe andijvie met chorizo en lente-uitjes

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2012

Ingrediënten 2 personen


600 gram aardappelen -
zout, peper -
300 gram andijvie -
1 dl warme melk -
1 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel paprikapoeder -
plm. 250 gram "smalle" chorizo (geen plakjes!) (ik had zo`n worstje van AH)-
3 lente-uitjes


Verder heb je nodig


Aardappelstamper of mixer (geen staafmixer!!!)
grote pan
messen
plank


Andijviestamppotje met knapperige chorizo.

Lekker pittig en weer eens iets anders.

Lekker pittig en weer eens iets anders.

De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.
Snij de chorizo in niet te dunne plakjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.

Bereidingswijze

Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden.
Bak ondertussen de plakjes chorizo in een droge koekenpan goed uit tot ze lekker knapperig zijn.
Roer de andijvie door de puree. Roer de chorizo en de lente-uitjes door de puree.

Serveertip

Wie dit lekker vindt kan er ook nog smalle reepjes rode paprika door mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top