1. Home
  2. Recepten
  3. slagroomtruffels

slagroomtruffels

Door: dikkebuikenclub

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2012

Ingrediënten


125 gram boter
125 gram poedersuiker
75 gram slagroom
zakje vanillesuiker (of een stokje verse vanille)
200 gram pure chocolade met een cacaogehalte van ca. 70 %
100 gram cacaopoeder


Verder heb je nodig


Keukenmachine, keukenfolie, 2 desertlepels, eventueel spuitzak met rond spuitstuk, bain marie


Ik kan er nooit genoeg maken. Iedereen die ze proeft zegt dat ze superlekker zijn eneeeh... ze hebben gelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix in een kom de boter met de suiker en de vanillesuiker romig totdat de boter heel lichtgekleurd is en de suiker opgelost. Mix de room er door totdat het een romige massa is.

Bekleed een snijplank met plasticfolie en schep er met 2 theelepels kleine quenelles
van het roommengsel op.
OF:
Neem een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit kleine bergjes op een snijplank.

Zet de plank 30 minuten in de diepvries.
Breng je een beetje water in een pan aan de kook en hang er een 2e iets kleinere pan in (bain marie) maar zorg dat die het water niet geraakt wordt en laat het water niet koken maar houd het net onder het kookpunt.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in de bovenste pan en laat die smelten. Laat de chocolade gedeeltelijk afkoelen.
Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze door de (gezeefde) cacaopoeder.
Leg ze op een plat vlak dat eveneens dun met poedersuiker is bestrooid en laat de chocokade stollen. Bewaar de truffels in de koelkast.

Bron

Gekregen van een collega



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkebuikenclub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top