1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. slagroomtruffels

slagroomtruffels

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2012

Ingrediënten 1 personen


125 gram boter
125 gram poedersuiker
75 gram slagroom
zakje vanillesuiker
De zaadjes van een halve vanillepeul
200 gram pure chocolade met een cacaogehalte van ca. 70 %
100 gram cacaopoeder


Verder heb je nodig


Keukenmachine, keukenfolie, 2 desertlepels, eventueel spuitzak met rond spuitstuk, bain marie


Ik kan er nooit genoeg maken  ze schijnen te verdampen. Leuk om cadeau te geven in een mooie verpakking.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix in een kom de boter met de suiker, de vanillesuiker en de zaadjes uit de vanillepeul romig totdat de boter heel lichtgekleurd is en de suiker opgelost. Mix de room er door totdat het een romige massa is.

Bekleed een snijplank met plasticfolie en schep er met 2 theelepels kleine quenelles
van het roommengsel op.
OF:
Neem een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit kleine bergjes op een snijplank.

Zet de plank 30 minuten in de diepvries.
Breng je een beetje water in een pan aan de kook en hang er een 2e iets kleinere pan in (bain marie) maar zorg dat die het water niet geraakt wordt en laat het water niet koken maar houd het net onder het kookpunt.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in de bovenste pan en laat die smelten. Laat de chocolade gedeeltelijk afkoelen.
Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze door de (gezeefde) cacaopoeder.
Leg ze op een plat vlak dat eveneens dun met poedersuiker is bestrooid en laat de chocokade stollen. Bewaar de truffels in de koelkast.

Serveertip

De peul van de vanille niet weggooien maar in een schoon jampotje doen met extra fijne kristalsuiker. Zo maak je echte vanillesuiker. Steeds als je een vanillepeul over houdt stop je die er bij, ze bederven niet en je kunt de suiker regelmatig aanvullen.

Bron

Gecombineed van div rcepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkebuikenclub


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkebuikenclub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top