Low Carb Thaise Kip, Paksoi, Noten & Fruit

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2012

Verrassend gerecht met een combinatie van kip, traditionele Aziatische groenten en fruit.
Past in een Low Carb of Paleo dieet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 300 gram kip in kleine blokjes
- halve paksoi in kleine stukken
- shitake champignons of oesterzwammen, bakje, in kleine reepjes
- half doosje tauge
- 1 spaanse peper, in kleine stukken
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 stukje verse gember, fijngehakt
- sap van 2 limoenen
- wokolie
- hand zoutvrije cashewnoten
- 250 gram verse (!) mango
- half bakje verse (!) frambozen
- verse koriander, fijngehakt
- Thaise vissaus, eetlepel
- gembersiroop, halve eetlepel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan, wokolie

Voorbereiding

Maak een marinade van een eetlepel wokolie, een eetlepel Thaise vissaus, een eetlepel fijngehakte koriander, het versnipperde pepertje, de versnipperde knoflook, het sap van 11/2 limoen, de fijngehakte gember en een halve eetlepel gembersiroop. Marineer de fijngesneden kip ongeveer een uur in dit mengsel.

Bereidingswijze

Wok het kipmengsel op een hoog vuur gaar, en lichtbruin. Voeg de fijngesneden paksoi en de shitakes en/of oesterchampignons toe.
Als het mengsel bijna gaar is, maar de groenten nog knapperig, voeg dan de tauge toe. Goed mengen, de tauge mag niet slap worden. Op het laatst naar smaak nog het sap van een halve limoen en eventueel vissaus, extra pepers of gembersiroop toevoegen.
Voeg daarna de mango en de cashewnoten toe. Deze moeten warm, maar beslist niet gaar worden.
Haal het mengsel van het vuur, en dien het op de borden.

Serveertip

Garneer het kip-groenten-mango gerecht met verse koriander en verse frambozen.

Dit gerecht kan uiteraard gecombineerd worden met rijst maar zelf eet ik het altijd zonder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten