1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Salsadip van tomaten en koriander

Salsadip van tomaten en koriander

Door: pimmetjuh

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-07-2012

Ingrediënten


1 blik gepelde tomaten (zonder toegevoegd zout)
4-5 tenen knoflook
1 ui
1 rode peper
half bosje verse koriander
sap van een halve limoen
1 tl suiker
snufje kaneel
snufje piment
snufje komijn
1 gram losalt / jozo bewust


Salsadip

Deze dip kun je heel snel zelf maken!

Deze dip kun je heel snel zelf maken!
Salsadip van tomaten en koriander
Salsadip van tomaten en koriander
Salsadip van tomaten en koriander
Salsadip van tomaten en koriander
Salsadip van tomaten en koriander
Salsadip van tomaten en koriander

Een heelijke salsadip voor bij nachos of een stukje gegrild vlees...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Laat de tomaten uitlekken en vang het tomatensap op. Maak de knoflook en de ui schoon en snijd ze in grove stukken. Haal de zaadjes uit de peper en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de koriander grof. Doe de tomaten, knoflook ui, koriander en peper in de keukenmachine en maal fijn. Niet te lang draaien, want dan wordt de salsa te dun. Schep het over in een kom en doe de kaneel, piment, komijn, limoensap en suiker erbij. Roer goed door. Bepaal of je het nodig vindt om er wat zout doorheen te doen, of eventueel nog wat extra peper of andere kruiden. Proeven!!

Wanneer je de salsa te nat vindt kun je hem in een zeef nog wat uit laten lekken... Wanneer je het bij vlees serveert is het echter wel lekker als de salsa wat dunner is!

Tip: vervang de gepelde tomaten uit blik door 450 gram fijngesneden sappige verse tomaten. Iets meer werk, maar wel échter natuurlijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimmetjuh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top