1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Lekker pittige Mexicaanse gehaktballen zo uit de pan

Lekker pittige Mexicaanse gehaktballen zo uit de pan

Door: Fressnapf

  • Mexicaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
1 uitje (gesnipperd)
1 chilipepertje (zonder zaad ragfijn)
Zout
1 ½ tl paprikapoeder mild
½ tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl gemberpoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl selderijpoeder
1 ½ tl lavaspoeder
1 ½ el gedroogde peterselie
Paneermeel (liefst kruim van oud witbrood)
Bloem
1 ei
Beetje melk
Olijfolie
Flinke klodder roomboter


Verder heb je nodig


Koekenpan

Pittig Mexicaans balletje gehakt

er mist er eentje want proef er altijd eentje voor

er mist er eentje want proef er altijd eentje voor

Dit is een heel lekker pittig balletje gehakt wat overal wel bij past. Of zomaar als snack met de saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de gehakt en doe deze in een flinke kom. Snipper de ui en snipper de peper helemaal fijn. Voeg dit toe aan het gehakt samen met het ei, alle specerijen, voldoende paneermeel en een beetje melk zodat het smeuig wordt. Nu alles heel goed door elkaar mengen en kneden. Echt heel goed mengen zodat alles goed verdeeld wordt. Als dat klaar is maak er dan ballen van met je hand en rol deze door de bloem.
Ik laat ze dan heel even opstijven in de koeling. Waarom? Omdat ze dan mooier bakken. Doe dan een klodder boter in de pan met olijfolie (50/50), heet laten worden en ze lekker bruin bakken. Dan beetje water erbij en in het eigen vocht nog even lekker door laten smoren. Tenslotte nog twee TIPS: Bakvet- waarom boter en olijfolie, ten eerste spat dit niet als je op hoge temperatuur braad en het is voedingstechnisch veel gezonder dan alleen maar boter. Ten tweede doe aan het eind nog een beetje pittige chilisaus door het bakvocht want dan wordt het een heerlijk pittige saus. Ik gebruik een flinke dot chilisaus na receptuur van Louise (Alidada). Heerlijk en nu maar smullen !

Serveertip

Heerlijk zo als snack met de saus, maar ook bij de spaghetti.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top