Mascarpone fruittaart

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2012
  • Mascarpone fruittaart

    Mascarpone fruittaart

    Mascarpone fruittaart

Het is een basisrecept van 24 kitchen waar ik zelf wat dingen aan veranderd heb. Het recept was alleen met appel en in een andere vorm, ik heb er zelf nog wat perzik tijdens het bakken en blauwe bessen na het bakken bij gedaan en hem gebakken in een springvorm. Hij is erg lekker en het deeg alleen is al perfect om van alles mee te bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg;
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
80 gram suiker
1 ei
citroenrasp van 1 citroen
mespunt zout
Voor de vulling;

325 gram mascarpone
1 vanillestokje(alleen het merg)
100 gram suiker
2 grote eieren
100 gram bloem
Voor de topping;

5 appels in schijfjes
eventueel perzikschijfjes tussen de appelschijfjes
75 grm kaneelsuiker
100 gram abrikozenjam en 3 eetlepels water om de taart na afloop mee te bestrijken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 17o graden, ik heb hem het laatste kwartier wel wat hoger gezet maar dat ligt waarschijnlijk aan m`n oven.

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in het bakmeel en meng daar een ei, suiker, boter en citroenrasp in. Voeg steeds een beetje bloem erbij en kneed tot een deeg. Laat het deeg even opstijven in de koelkast in plastic folie(maak het alvast een beetje plat, dat is makkelijker straks met uitrollen)
De vulling;
klop suiker en de vanillemerg door de mascarpone, doe er een voor een de eieren bij, klop dit goed door en klop er als laatste de bloem door.
Rol het deeg uit tot gewenste grootte en bekleed de springvorm met het deeg, ook de randen.
Schenk het mascarponemengsel tot net onder de deegrand in de vorm.
Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op en bestrooi met kaneelsuiker.
Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat afkoelen en bestrijk met de abrikozenjam die aangemaakt is met het water.

Bron

24 kitchen

Serveertip

Ik heb er nog verse perzik en blauwe bessen opgedaan.
Je kan er wat opgeklopte creme fraische bij geven maar het hoeft niet, de taart is al romig genoeg.

Laatste reacties

tina1951 avatar
tina1951 22-03-2014

Ga ik ook proberen ,lekker hoor

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 30-07-2012

Ga ik ook proberen, dank je wel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten