1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Zalm risotto met spinazie

Zalm risotto met spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gram zalmfilet
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

9 dl groentenbouillon
1 ui
2 knoflookteentjes
3 dl risotto rijst (270 gram)
2 eetlepels wittewijnazijn
250 gram verse spinazie
1 komkommer


Zalm risotto met spinazie
Zalm risotto met spinazie

Een simpel recept voor een smakelijke risotto gevonden in een receptenboekje van Rema 1000 - een supermarktketen in Noorwegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een bouillon van de groentebouillonblokjes en 9 deciliter water. Hak de ui en knoflook fijn en frees ze in een beetje olijfolie in een brede pan (glazig maar niet bruin laten worden). Voeg de risotto rijst toe en frees dat kort mee met de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de wittewijnazijn toe en laat het uitdampen. Voeg de warme groenten bouillon toe, beetje voor beetje, en blijf roeren in de risotto rijst. Wanneer de risotto "al dente" is (na ongeveer 18 minuten), voeg de gewassen grofgesneden spinazie toe.

Breng op smaak met een beetje zout, peper en een beetje olijfolie.

Deel de komkommer in twee (in de lengte) en schraap de kern uit met een theelepel. Snij de komkommer in plakjes. Voeg de plakjes komkommer in de risotto vlak voor servering.

Bereid de zalm (bak of grill) volgens de aanwijzing op de verpakking.

Serveertip

Serveer de zalm bovenop de risotto.

Bron

Rema 1000



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MauriceNO


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MauriceNO
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top