Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Sachertorte (origineel recept)

Sachertorte (origineel recept)

Door: Ejelzer

  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2012

Ingrediënten 12 personen


140 gram bloem
140 gram roomboter
160 gram suiker
180 gram pure chocolade (70% cacaobestanddelen)
8 eieren
30 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
200 gram abrikozenjam (bij voorkeur Marillenmarmelade)
200 gram pure couverture


Verder heb je nodig


Keukenmixer

Sachertorte (origineel recept)
Sachertorte (origineel recept)

Volgens de Oostenrijkse en Duitse wetgeving mag het woord Orginal Sachertorte alleen gevoerd worden door de nazaten van de bedneker van het recept.

Dit recept is echter, door de dochter van de bedenker, op 91-jarige leeftijd opgeschreven en in handen gekomen van anderen.

Onderstaand recept is het zogenaamde origineel, maar mag niet als zodanig origineel genoemd worden...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

1.Splits de eieren;
2.Smelt de pure chocolade "au bain Marie" en laat deze weer gedeeltelijk afkoelen tot ongeveer 45 graden.
3.Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker tot een romige massa;
4.Voeg de gesmolten chocolade bij en Mixer het geheel goed door;
5.Voeg de eiren onder voortdurend kloppen, geleidelijk hierbij;
6.Klop het eiwit samen met de 30 gram poedersuiker goed stijf;
7.Voeg het eiwit bij de chocolademassa en roer het voorzichtig door elkaar;
8.Meng de bloem en de bakpoeder goed door elkaar;
9.Voeg de bloem bij de overige massa en roer alles voorzichtig door elkaar (moet luchtig blijven);
10.Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in (bestrooi deze eventueel met wat bloem);
11.Giet het geheel in de spingvorm.

Zet de springvorm, net onder het midden, in de oven en laat deze, gedurende eerste 10 minuten, duimbreed open staan.

Sluit hierna de oven en zet de thermostaat op circa 160 graden. Bak de taart gedurende 50 minuten verder af.

Neem de taart uit de oven en laat deze (in de vorm) eerst even afkoelen.

Haal de taart hierna uit de vorm en snij hem in de breedte door de helft.

Doe de helft van de jam hierop en leg de boven en onderzijde weer op elkaar.

Bestrijk, met de overgebleven jam, de buitenzijde van de taart.

Smelt de couverture en giet deze over de afgekoelde taart.

Traditioneel wordt op de taart, met melkchocolade in schoonschrift- het woord "Sacher" geschreven.

Serveertip

De taart smaakt het best bij een serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden.

Bron

Http://www.kirchenweb.at/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ejelzer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top