Kippenpastei met verse kruiden en champignons

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2013
  • Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

  • Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

  • Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

  • Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

    Kippenpastei met verse kruiden en champignons

Deze zomerse kippenpastei is om te smullen en echt één van mijn top kip pasteien.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1500 g kippenbouten van vet en losse vel ontdaan (reken zo op 1 kippenbout per persoon)

200 g ham , in blokjes
bladerdeeg voor bovenop (gekocht of zelf gemaakt)

eidooier vermengd met melk om bladerdeeg in te smeren


VOOR VULLING:

zeezout

zwarte peper

45 ml olijfolie

250 ml droge witte wijn

250 ml kippenbouillon

2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden

3 takjes van 10 cm verse rozemarijn

3 takjes verse tijm

4 laurierbladeren

4 hele teentjes knoflook

6 kruidnagels

200 g gemengde champignons, in stukken (shiitake, kastanje champignons en oesterzwammen)

30 ml boter

30 ml olijfolie

2 teentjes knoflook, fijn

3 e vermicelli

2+1/2 e citroensap

30 ml bloem vermengd met 125 ml water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Wrijf kip in met zout en peper.

2. Bak kip in een koekenpan in olijfolie tot goudbruin.

3. Doen kip in een braadpan.

4. Voeg bij kip de witte wijn, kippenbouillon, ui, rozemarijn, tijm, verscheurde laurierblad, knoflook en kruidnagels. (Ook de olie van braden doen jij bij kip)

5. Kook kip zachtjes tot door en door gaar en de beenderen makkelijk te verwijderen zijn.

6. Verwijder alle kruiden en specerijen en ontbeend kip en snijd kip in kleiner stukjes en doen terug in kookvocht. Ook de hele knoflook teentjes maak jij puree van met platte kant van koksmes en voeg dit bij kookvocht.


VERDER:

7. Bak champignons op middel hoog vuur in olie en boter en breng op smaak met zout en zwarte peper en voeg bij kip mengsel.

8. Breng kip weer aan kook en meng de ham, vermicelli en citroensap door kip mengsel.

9. Verdik vocht met de bloem en water papje en laat verder koken tot vermicelli gaar zijn. (dit moet echt een dikke ragout zijn)

10. Proeft vulling af op smaak en indien nodig, breng verder op smaak met zout, peper en citroensap.


Laat vulling nu liefs een nacht in koelkast staan voor geuren goed te mengen.


SAMENSTELLING EN BAKKEN VAN KIPPENPASTEI:

11. Beboter een ovenschaal van 20 x 35 cm en verdeel de op kamertemperatuur gebrachte vulling erover.

12. Bedekt vulling met bladerdeeg en druk goed aan tegen schaal rand.

13. Snijd leuke patroontjes uit overgebleven bladerdeeg en plak op bladerdeeg met water. Maak en gaatje in midden van bladerdeeg voor stoom om te ontsnappen.

14. Kwast bladerdeeg 2 x in met eidooier en koffiemelk mengsel.

15. Bak in oven bij 200*C voor 40 min. of tot door en door warm en bladerdeeg gaar en goudbruin van kleur.

Bron

Proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mutzjuh avatar
mutzjuh 19-12-2015

Lijkt me super lekker Dank je voor dit recept

omajan avatar
omajan 09-02-2014

Dit ga ik zeker proberen, lijkt me heerlijk. Groetjes Marianne.

Babieca avatar
Babieca 08-02-2014

Dit ga ik deze week proberen te maken. Helaas kan ik niet alle gerechten maken die ik op,smulweb tegen kom want ik kan de ingredientes niet vinden. Ik woon in Spanje sasasudos Babieca

ruud2208 avatar
ruud2208 28-12-2013

Ziet er weer erg goed uit!! Ga het proberen!

orphan avatar
orphan 24-02-2013

Wat ziet het er weer heerlijk uit zeg, ik heb hem op mijn lijstje erbij gezet. Je hoort het van me zodra ik de pastei gemaakt heb. Nog een fijne zondag gewenst!!

Tukker88 avatar
Tukker88 28-07-2012

Hoi Deon, bedankt voor dit recept, lijkt me heerlijk en ga het zeker uitproberen! Goed weekend!

renata2 avatar
renata2 25-07-2012

Bedankt weer voor dit recept en alle anderen recepten en iedeen want ik geef er soms ook een eigen draai aan.

adeline43 avatar
adeline43 25-07-2012

Hoi Deon,bedankt voor het recept.Ik zal het tzt gaan maken.Het ziet er verrukkelijk uit. Groetjes, Adeline

deonart avatar
deonart 24-07-2012

nee joh, met afwassen kunt je heerlijk mediteren en nadenken over jouw zonden en eigenaardigheden.

Fressnapf avatar
Fressnapf 24-07-2012

Ghe Deon is een afwasmachine niks voor je? Ik heb nog wel een tweedehandsje, wel even ophalen! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten