1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenjongens
  6. Rode Kool Met Appel En Boerenjongens

Rode Kool Met Appel En Boerenjongens

Door: zusje

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-1999

Ingrediënten 2 personen


**400 gr gesneden rode kool, 2 laurierblaadjes, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, zout, peper, 1 dl. appelsap, 1 grote goudreinet,1 el. appelazijn, 1/2 bekertje creme fraiche, 5 el boerenjongens, (allesbinder)



Lekker bij wild of runderstoofpot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan doen: rode kool, laurier, kruidnagelpoeder, zout, peper en appelsap. Rode kool in ca. 30 min. zachtjes gaar koken. Intussen appel schillen. klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Appel en azijn aan rode kool toevoegen en nog ca. 5 min. meekoken. In kom boerenjongens met sap en creme fraiche door elkaar roeren. (Kool evt. beetje binden met allesbinder) Laurierblaadjes verwijderen. Kool overdoen in schaal. Boerenjongensmengsel er op scheppen.

Serveertip

**Als je weinig tijd hebt kan je natuurlijk ook een pak diepvries rode kool met appeltjes volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zusje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top