Pasta met Italiaanse tomaten-groentensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Pasta met Italiaanse tomaten-groentensaus

    Pasta met Italiaanse tomaten-groentensaus

    Pasta met Italiaanse tomaten-groentensaus

Dit recept voor spaghetti past in een gezonde leefstijl en is vetarm en vezelrijk.

Reken per persoon ongeveer 250 gram gekookte (volkoren) pasta en kook deze al dente.

De hoeveelheid pasta is ondergeschikt aan de hoeveelheid saus. Het verzadigde gevoel van deze maaltijd moet van de groente komen en niet van de pasta.
De verhoudingen lijken vreemd, maar het resultaat is een smakelijke, gezonde maaltijd die een goed verzadigd gevoel geeft.

Zelf maak ik een veelvoud van dit recept van de saus in een 12 liter ketel. Wat ik over heb (en dat is nogal wat) bewaar ik in porties in de diepvries voor de momenten dat ik minder tijd heb om in de keuken te staan.

In plaats van gehakt, kun je ook prima het Vegetarisch gehackt van de Vegetarische Slager nemen. Dit bak je op het laatst in een apart pannetje en voegt dit toe als de saus helemaal klaar is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
> 400 gram volkoren pasta;
> Eventueel 400 gram biologisch, mager rundergehakt of tartaar (voor niet Vegan/ vegetarische versie);
> 6 middelgrote uien;
> 2 teentjes knoflook;
> 2 stengels prei;
> 2 rode paprika`s;
> 10 smaakrijke tomaten (of 2 blikken gesneden tomaat);
> 6 bospenen (of drie middelgrote winterpenen);
> 4 stengels bleekselderij;
> 2 blikjes extra geconcentreerde tomatenpuree;
> 2 blokjes bouillon van goede kwaliteit;
> Paprikapoeder;
> Basilicum (bij voorkeur vers);
> Oregano(bij voorkeur vers);
> Tijm (bij voorkeur vers);
> Marjolein;
> Peper;
> Zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 821,89 kcal
Koolhydraten 112,49 g
Eiwitten 41,84 g
Vetten 16,17 g
Benodigdheden
> Grote soep- of braadketel;
> Keukenmes;
> Snijplank;
> Vergiet.

Bereidingswijze

> Bak het eventuele gehakt in zo min mogelijk olijfolie rul;

> Voeg de uien en de fijngesneden knoflook toe en bak deze glazig (laat de knoflook niet bruin worden);

> Voeg de gepelde tomaten en overige groenten toe en breng alles langzaam aan de kook;

> Voeg de tomatenpuree en de bouillonblokjes toe;

> Breng alles langzaam aan de kook;

> Voeg naar smaak paprikapoeder toe (wees hiermee niet te zuinig);

> Voeg vervolgens de Marjolein, Tijm en Oregano toe;

> Laat het geheel zeker 4- 5 uur zachtjes koken, zonder deksel zodat (het grootste gedeelte van) het vocht dat uit de groente kookt verdampt.

> Voeg tot slot fijngehakte basilicum toe en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de pasta met wat geraspte Parmezaanse (of soortgelijke) kaas en een blaadje basilicum.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Ejelzer avatar
Ejelzer

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten