Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

  • Multi-cultureel, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2012
  • Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

    Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

    Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

Wie geen vis lust die lust het na het maken van mijn recept wel en voor altijd ! Probeer deze zelfgemaakte en pittig gepaneerde visstaafjes eens. Leuk om te maken samen met de kinderen in de vakantie en lekkerder dan die van kapitein Iglo uit dat pak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr stevige verse witvis filet (liefst Kabeljauw, Schelvis of Heek)
Zonnebloemolie om te frituren
2½ tl selderijzout
1½ tl mosterdpoeder
1½ tl zwarte peper
½ tl nootmuskaat
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 tl Zeezout (of naar smaak)
Bloem
1 groot scharrelei of 2 kleintjes
Paneermeel van broodkruim (niet uit een pakje !!)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de visfilets nu in staafjes van ongeveer 2,5 x 10 cm. Klop het ei los in een bakje en doe de bloem in een diep bord. Vermeng nu de kruiden met het broodkruim, nu heb je geschikt vispaneermeel wat volledig en goed op smaak is. Doe dit in een ander diep bord. Neem een pan en doe daar de olie in. Ik neem altijd een laagje zonnebloemolie, maar arachideolie is ook prima. Gebruik nu even geen olijfolie want dat kwalmt ! Dit kan niet tegen hoge temperaturen want dan staat je keuken gelijk blauw.
Wentel nu de droge visfilet staafjes door de bloem, dan door het ei-mengsel en tenslotte door de gekruide paneermeel (let op: moet helemaal bedekt zijn met paneermeel, doe het anders 2x).
De olie verwarmen tot 170 graden (testen met een broodkorstje) en bak kleine porties van de gekruide staafjes in 4 – 5 minuten goudbruin. Op keukenpapier leggen, uit laten lekken en smullen maar! Kinderen zijn er dol op en wie geen vis lustte die lust het nu wel :)

Serveertip

Lekker met frietjes, gebakken kriel, ravigottesaus en worteltjes/doperwtjes of spinazie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

janlourens avatar
janlourens 07-11-2013

Is erg goed bevallen prima recept, simpel en leuk voor kinderen

alidada avatar
alidada 30-07-2012

Lekker hoor, beter dan die geperste sticks! Ik ga het tzt eens maken maar neem het nu alvast mee. Groetjes, Louise

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 30-07-2012

Zomervakantie, de kids kunnen de handjes wel eens culinair laten wapperen. Deze week laat ik ze vissticks maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten