1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

Heerlijk pittig gekruide vissticks van mijn eigen merk !

Door: Fressnapf

  • Multi-cultureel, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2012

Ingrediënten 4 personen


800 gr stevige verse witvis filet (liefst Kabeljauw, Schelvis of Heek)
Zonnebloemolie om te frituren
2½ tl selderijzout
1½ tl mosterdpoeder
1½ tl zwarte peper
½ tl nootmuskaat
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 tl Zeezout (of naar smaak)
Bloem
1 groot scharrelei of 2 kleintjes
Paneermeel van broodkruim (niet uit een pakje !!)


Verder heb je nodig


Koekenpan

Visstaafjes van mijn eigen merk

leuk om zelf te maken, lekker toch?

leuk om zelf te maken, lekker toch?

Wie geen vis lust die lust het na het maken van mijn recept wel en voor altijd ! Probeer deze zelfgemaakte en pittig gepaneerde visstaafjes eens. Leuk om te maken samen met de kinderen in de vakantie en lekkerder dan die van kapitein Iglo uit dat pak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de visfilets nu in staafjes van ongeveer 2,5 x 10 cm. Klop het ei los in een bakje en doe de bloem in een diep bord. Vermeng nu de kruiden met het broodkruim, nu heb je geschikt vispaneermeel wat volledig en goed op smaak is. Doe dit in een ander diep bord. Neem een pan en doe daar de olie in. Ik neem altijd een laagje zonnebloemolie, maar arachideolie is ook prima. Gebruik nu even geen olijfolie want dat kwalmt ! Dit kan niet tegen hoge temperaturen want dan staat je keuken gelijk blauw.
Wentel nu de droge visfilet staafjes door de bloem, dan door het ei-mengsel en tenslotte door de gekruide paneermeel (let op: moet helemaal bedekt zijn met paneermeel, doe het anders 2x).
De olie verwarmen tot 170 graden (testen met een broodkorstje) en bak kleine porties van de gekruide staafjes in 4 5 minuten goudbruin. Op keukenpapier leggen, uit laten lekken en smullen maar! Kinderen zijn er dol op en wie geen vis lustte die lust het nu wel

Serveertip

Lekker met frietjes, gebakken kriel, ravigottesaus en worteltjes/doperwtjes of spinazie.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top