1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Apfelstrudel
  6. Vanillesaus (voor Apfelstrudel)

Vanillesaus (voor Apfelstrudel)

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-07-2012

Ingrediënten 6 personen


½ liter slagroom
2 vanillestokjes
5 eidooiers
45 gram suiker (iets meer of minder kan ook)
1 mespunt zout



Deze saus hoort bij Apfelstrudel en smaakt veel beter dan kant-en-klare saus of saus uit een pakje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de vanillestokjes in de lengterichting doormidden en schraap de inhoud eruit;
Voeg dit samen met de stokjes bij de slagroom (hou ongeveer 50-100 cc room over);
Voeg een mespunt zout toe;
Verwarm dit langzaam zodat de smaken van de vanille goed in de room kunnen trekken;
Splits 5 eieren en zorg voor eidooiers waar geen eiwit bij zit, klop deze samen de overgebleven room en suiker goed los;
Voeg de bijna kokende room in kleine scheutjes bij het mengsel van ei en room;
Blijf met een garde goed roeren zodat geen klonters ontstaan;
Doe dit totdat ¾ van de hete room gebruikt is en voeg dan het geheel bij de hete room. Blijf hierbij goed roeren en breng het geheel aan de kook;

Laat het geheel kort doorkoken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker bij Süd-Tiroler Apfelstrudel.

Bron

Van gastvrouw in Zuid-Tirool (Italë)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ejelzer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ejelzer
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top