Gordita`s

  • Mexicaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2012
  • Gordita`s

    Gordita`s

    Gordita`s

Mexicaans recept op mijn manier.De chocolade gebruiken de Mexicanen in hun beroemde mole saus, maar kan hier ook goed bij.
Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, maar ook zacht is dit gemakkelijke recept heerlijk zomers.Als voorgerecht neem je 1 gordita per persoon, als hoofdgerecht 2 gordita`s met een lekkere salade en/of guacemole erbij.
Ik had mijn zoon een portie meegegeven en hij belde me om te zeggen dat het vreselijk lekker was. Wat wil een moeder nog meer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 gordita`s ( mex. tarwe pannenkoekjes), 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 paprika`s,300 gram rundergehakt, seasoning tacokruiden en korianderpoeder naar smaak, flinke scheut rode wijn,1 el tomatenketchup, 4 blokjes pure chocolade, handje vol rozijnen, 250 gram uitgelekte kidney beans, zout naar smaak, 150 gr. creme fraiche, 4 gehakte jalopeno`s, 150 gr. geraspte kaas, verse koriander. 3 el Olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

uien, knoflook en paprika`s schoonmaken en fijn snijden.

Bereidingswijze

In koekenpan in beetje olie 10 minuten smoren. In andere pan 2 el olijfolie verwarmen, het gehakt rul bakken. De taco en koriander specerijen, tomatenketchup, wijn, rozijnen, chocolade en zout toevoegen. 15 minuten laten sudderen.De kidney beans erbij doen. Het paprika megsel er ook door roeren. Oven plaat invetten. 4 gordita`s erover verdelen. Het gehaktmengsel op de gordita scheppen. De creme fraich met de fijngehakte jalopeno`s en de geraspte kaas vermenegen en in het midden van het gehaktmengsel scheppen. In de voorverwarmde oven de kaas laten smelten.Garneren met verse koriander.

Serveertip

Als hoofdgerecht lekker met basmatirijst en zelfgemaakte guacemole.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten