Krokante kip met ananas-chilisaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2012
  • Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

  • Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

  • Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

    Krokante kip met ananas-chilisaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g kippendij (ontveld) of kipfilet
1 groene paprika
1 ui
1 komkommer (optioneel)
100 g ananas (blikje)
10 stuks gedroogde chili
3 tenen knoflook
2 tl olie
1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus
50 g bloem
25 g maïzena
100 ml water
½ tl zout
300 ml plantaardige olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendijen in ca. 2 cm grote blokjes en bestrooi ze met zout.
2. Meng de bloem met de maïzena en laat deze mix oplossen in koud water.
3. Haal de kip aan alle kanten door het maïzenamengsel.
4. Verwarm de olie in een pan of wok totdat de olie heet genoeg is om te frituren. Frituur de kip totdat deze een goudkrokant korstje heeft gekregen en zet apart.
5. Frituur nu in dezelfde olie de gedroogde chili. Dit duurt ongeveer 1 minuut, maar pas op voor het spatten van de olie. Zet de chili even apart in een kommetje.
6. Snijd de knoflook en ui fijn en de paprika`s in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in schijven.
7. Verhit 2 eetlepels olie (gebruik opnieuw de olie waarin de kip gefrituurd is) in een wok en roerbak de knoflook totdat de geur vrijkomt. Voeg de ui, komkommer, paprika en ananas toe en wok ze totdat ze zacht beginnen te worden.
8. Voeg de MeiAsia Ananas-Chili woksaus toe en roer deze goed door het geheel.
9. Voeg de krokante kip toe, gevolgd door de gefrituurde gedroogde chili om het gerecht lekker pittig te maken.
10. Serveer met jasmijnrijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 18-01-2013

Lijkt me heerlijk, ga ik gauw een keer maken, gr. Susan

Johann2 avatar
Johann2 19-07-2012

Wij hebben dit gerecht vanavond gemaakt en ontzettend genoten! Heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten