Turkse Pizza (lahmacun)

  • Turks,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2012
  • Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

  • Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

  • Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

  • Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

    Turkse Pizza (lahmacun)

Lekker pittig, maar ook fris door de citroensap die als garnituur dient.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DEEG:
750 g tarwemeel
1+1/2 zakje droge gist (10,5 g)
300 ml lauwwarme water
6 e olijfolie
1 volle t zout

1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad.
2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden.
3. Strooi zout langs rand van bloem.
4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan.
5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt.
6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek.
7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.
8. Verdeel deeg in 8 delen en rol het uit tot 8 dunne pizzabodems (2-3 mm).
9 Verdeel vulling erover en bak tot gaar. (let wel erop dat er een rand van 1/2 cm overblijven zonder vulling).
Bakken van pizza duur zo 15 min. bij 230*C.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR VULLING:
400-500 g lamsgehakt
1 rode paprika, fijn
1 groene paprika, fijn
1 tomaat, in kleine blokjes
6 takjes plat blaar peterselie, fijn anders krulpeterselie
6 takjes munt, fijn (alleen bladeren)
1 ui, fijn
2 tenen knoflook, fijn
3-4 rode pepers, fijn (of droge pepervlokken)
1 volle t paprikapoeder
1/2 t komijn
1/4 t pimentpoeder
1 t chilipoeder
zout
zwarte peper
olijfolie om gehakt wat smeerbaarder te maken
hele blaren platte blaar peterselie , als garnituur
citroensap als garnituur
sla en tomaat als garnituur

Meng alle ingrediënten tot een smeuïge gehakt mengsel die makkelijk uit te smeren valt.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Doen garnituur over helft van pizza en vouw het dicht en eet het als een boterham of rol dit op.

De luie mensen onder ons kan taco`s of pitabroodjes gebruiken om de vulling op af te bakken, :)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

GG69 avatar
GG69 19-09-2012

Heerlijk Turkse pizza, neem jouw recept mee deanart, dank je wel!

cheesy avatar
cheesy 11-08-2012

Dit wordt een recept wat we vaker gaan maken, het was erg lekker. Ik had 400 gram rundergehakt genomen, maar dat was wat aan de krappe kant, ik hield erg grote randen over die daardoor ook te hard gebakken werden. Door het volkorenmeel is het best machtig, tot grote vreugde van zoonlief bleven er nog 2 over die de volgende dag ook nog lekker waren (zo heb ik mij laten vertellen..)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten