Limoncello semifreddo

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2012
  • Limoncello semifreddo

    Limoncello semifreddo

    Limoncello semifreddo

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.»
Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- rasp en sap van 2 (bio)citroenen
- 4 el fijne kristalsuiker
- 160 ml limoncello
- 325 g lemoncurd
- 250 g verse, stevige roomkaas
- 250 g mascarpone
- 34 lange vingers

citroensiroop:
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 (bio) citroen, de schil in flinterdunne reepjes
- sap van 1 citroen (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een cakevorm (van 1 liter) ruim en plasticfolie.

Bereidingswijze

1. Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello.
2. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar.Klop de mascarpone er door.
3. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen.
4. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg de bodem van de cakevorm er mee.(ik heb ook nog 1 lange vinger dwars in het midden gelegd). Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers (hier gaan nog 2 lange vingers dwars in het midden). Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven.
5. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.

Bron

John15 en http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/05/limoncello-semifreddo.html

Serveertip

Neem de semifreddo 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort op een schaal en snijd in dikke plakken doe er wat citroensiroop over en serveer. Lekker met 250 ml. geklopte slagroom. Hierdoor kun je de rasp van een limoen mengen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marcverhagen avatar
marcverhagen 30-11-2014

Heerlijk, een van mijn favoriete recepten voor een feestelijk dessert, makkelijk voor te bereiden en een enorme verrassing voor gasten. Niets aan veranderen.

emmalikescooking avatar
emmalikescooking 29-09-2012

Hoi Peter, ik heb het recept meegenomen en ga het binnenkort maken, lijkt me heerlijk!!! groetjes Emmy

YaaMansa avatar
YaaMansa 19-07-2012

Mille grazie Pietro. Con i migliori saluti, MargheRita.

Fressnapf avatar
Fressnapf 17-07-2012

Hoi Peter, vanmorgen hier ruim 2 uur mee bezig geweest. Niet echt heel makkelijk om te maken, de verhoudingen luisteren erg nauw. Net een stuk van gegeten, maar hij is wel godsgruwelijk lekker ! Bedankt voor het delen en John G. natuurlijk ook. Groetjes Alex.

Fressnapf avatar
Fressnapf 16-07-2012

Ik maak hem het liefste zelf. Bedankt voor je recept, ik vind het heerlijk. Ik zie graag vaker dit soort lekkere recepten. deze is niet zo moeilijk te maken.

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 16-07-2012

Je kunt voor dit recept natuurlijk zelfgemaakte lemoncurd gebruiken, maar de lemoncurd van Chivers die o.a. de AH verkoopt is ook erg goed (daar zit 320 g in, maar dat maakt niet uit). Ik heb door de siroop nog het sap van 1 citroen gedaan, anders vond ik het niet echt naar citroen smaken. Door de roomkaas en de mascarpone een heerlijk romig dessert en lekker fris door de limoncello. Het is een succes geworden, iedereen vond het héérlijk! Ik heb er een glaasje koude limoncello bij geserveerd.

Fressnapf avatar
Fressnapf 16-07-2012

Heerlijk. Bedankt, groet, Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten