1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Limoncello semifreddo

Limoncello semifreddo

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2012

Ingrediënten 8 personen


- rasp en sap van 2 (bio)citroenen
- 4 el fijne kristalsuiker
- 160 ml limoncello
- 325 g lemoncurd
- 250 g verse, stevige roomkaas
- 250 g mascarpone
- 34 lange vingers

citroensiroop:
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 (bio) citroen, de schil in flinterdunne reepjes
- sap van 1 citroen (optioneel)


Verder heb je nodig


Een cakevorm (van 1 liter) ruim en plasticfolie.

Limoncello semifreddo.
Limoncello semifreddo.

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.»
Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello.
2. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar.Klop de mascarpone er door.
3. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen.
4. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg de bodem van de cakevorm er mee.(ik heb ook nog 1 lange vinger dwars in het midden gelegd). Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers (hier gaan nog 2 lange vingers dwars in het midden). Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven.
5. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.

Serveertip

Neem de semifreddo 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort op een schaal en snijd in dikke plakken doe er wat citroensiroop over en serveer. Lekker met 250 ml. geklopte slagroom. Hierdoor kun je de rasp van een limoen mengen.

Bron

John15 en http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/05/limoncello-semifreddo.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top