Cupcake zomerijsje
- Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-07-2012
Sappig cupcakeje gebakken in een ijsbekertje en opgespoten met aardbeien-roomkaascreme gegarneerd met verse aardbeien en een parapluutje voor het ultieme zomergevoel!
Ingrediënten 18 personen
Cake:* 200 g bloem
* 1 el bakpoeder (7 g)
* 220 g suiker
* mespunt zout
* 1 ei
* 180 ml melk
* 60 ml zonnebloemolie
* merg geschraapt uit een vanillestokje of 1 el vanille-extract
* 18 eetbare ijsbekers
Aardbeien roomkaascreme
* 200 g boter (op kamertemperatuur)
* 200 g poedersuiker
* 200 g roomkaas (op kamer temperatuur)
* 2 el aarbeienjam (zo fijn mogelijk)
Garnering:
* doosje aarbeien
* 18 parapluutje
Voorbereiding
Cake:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem met bakpoeder boven een kom.
Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.
Mix in een andere kom het ei met de melk, de olie en de vanille.
Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze op lage stand tot een glad beslag.
Mix het beslag vervolgens 10 seconden op de hoogste stand.
Zet de ijsbekers op een bakplaat en vul ze voor driekwart met het beslag.
Bak je cupcake-ijsjes in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Bereidingswijze
Aardbeien-roomkaascreme topping:
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter met bischophaak of mixer luchtig. Dat duurt minstens 10 minuten.
Roer de roomkaas glad met een spatel en doe dit bij de botercreme.
Voeg als laatste de aardbeienjam toe. Klop deze er kort door, hierdoor krijg je een gemarmerd effect.
Bron
Rudolph`s cupcakes
Serveertip
Vul een spuitzak met een kartelmondje met de roomkaascreme en spuit mooie hoge rozetten op de cupcakes. Garneer met stukjes aardbei en parapluutjes.
Laatste reacties
Sorry allemaal, de hoeveelheid roomkaas is inderdaad ook 200 g, ik pas het recept meteen aan!
Ik heb het even voor jullie opgezocht, de hoeveelheid roomkaas is ook 200 gram. Veel plezier ermee! Gr. Cora
heb het geprint, maar ik zou ook graag de hoeveelheid roomaas willen weten, vast THKS. gr. Ruth
Wat een leuk idee!!! Ik mis bij de ingrediënten alleen de roomkaas. Hoeveel roomkaas doe je in de crème?
Erg leuk! Dank je wel. Groetjes, Laura
Wat een ontzettend leuk recept.Groetjes Alie
Het recept ken ik al, maar ik neem hem mee voor in mijn kookboek, dankje wel voor je bijdrage, groetjes Gre.
Geweldig, ik neem je recept mee, leuk voor de kids.