1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelblini

Aardappelblini

Door: Ostrecht

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2012

Ingrediënten 2 personen


250 gr bloemige aardappel
50 gr tarwe of patent bloem
100 ml melk
1 ei
zout en peper
vloeibare boter om in te bakken


Verder heb je nodig


Koekenpan of speciale Blini pan


Originele blini worden gemaakt van bloem en boekweitmeel deze zijn met aardappel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. wrijf de uitgedampte aardappelen door een zeef of knijp fijn met een pureeknijper.
Splits het ei en meng de dooier door de puree. melk toevoegen en zoveel bloem er door roeren tot er een stevig maar nog wel makkelijk bewerkbaar beslag is verkregen. zout en peper naar smaak toevoegen. Eiwit stijf kloppen en door het beslag mengen.

Bereidingswijze

Schep met een lepel beslag in de koekenpan of in de blinipan en bak ze aan beide kanten goudgeel. Hou de gebakken blini warm in een oven van 80 graden onder aluminium folie tot je ze allemaal gebakken hebt.

Serveertip

Met vis en geglaceerde wortel
Deze: http://www.smulweb.nl/recepten/133538/Geglaceerde-wortelen

Bron

Janny van der Heijden (BN de Stem)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ostrecht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top