Aardappelblini

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2012

originele blini worden gemaakt van bloem en boekweitmeel deze zijn met aardappel

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr bloemige aardappel
50 gr tarwe of patent bloem
100 ml melk
1 ei
zout en peper
vloeibare boter om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of speciale Blini pan

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. wrijf de uitgedampte aardappelen door een zeef of knijp fijn met een pureeknijper.
Splits het ei en meng de dooier door de puree. melk toevoegen en zoveel bloem er door roeren tot er een stevig maar nog wel makkelijk bewerkbaar beslag is verkregen. zout en peper naar smaak toevoegen. Eiwit stijf kloppen en door het beslag mengen.

Bereidingswijze

Schep met een lepel beslag in de koekenpan of in de blinipan en bak ze aan beide kanten goudgeel. Hou de gebakken blini warm in een oven van 80 graden onder aluminium folie tot je ze allemaal gebakken hebt.

Bron

Janny van der Heijden (BN de Stem)

Serveertip

Met vis en geglaceerde wortel
Deze: http://www.smulweb.nl/recepten/133538/Geglaceerde-wortelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten