indisch stoofschoteltje van schouderkarbonade

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2012
  • indisch stoofschoteltje van schouderkarbonade

    Indisch stoofschoteltje van schouderkarbonade

    Indisch stoofschoteltje van schouderkarbonade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
vlees van 4 schouderkarbonades in blokjes
4 kopjes gele rijst
kroepoek
2 el gembersiroop
1 dl ketjap manis
sap van 1/2 citroen
2 el bruine basterdsuiker
1 tl sambal manis
1 tl sambal oelek
2 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
4 el olie

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1192,34 kcal
Koolhydraten 157,99 g
Eiwitten 48,39 g
Vetten 39,06 g

Bereidingswijze

verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ca. 3 minuten.
roer de gembersiroop, ketjap, citronesap, suiker en sambals erdoor.
laat ca 60 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
kook in de tussentijd de rijst.

Bron

aangepast plus recept.

Serveertip

serveer de rijst met groenten, gekookt ei en atjar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 27-11-2019

Heel lekker; gisteren gegeten en nog een portie in de vriezer; kan ik me vast verheugen op de volgende keer!!

snarry avatar
snarry 13-05-2014

Was lekker. Om het iets scherper te maken, zal ik dan iets meer sambal doen of juits iets minder suiker.

18757 avatar
18757 03-12-2013

Was heel erg lekker! Ik heb er nog iets meer gembersiroop en wat sherry doorheen gedaan, zodat het iets minder scherp smaakte. En de saus was nogal dun, dus die heb ik gebonden met maizena. Dit ga ik zeker vaker maken!:)

will_s avatar
will_s 14-07-2012

Lekker Riny ! Dank je wel. Groetjes Willeke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten