indisch stoofschoteltje van schouderkarbonade
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-07-2012
Ingrediënten 4 personen
vlees van 4 schouderkarbonades in blokjes4 kopjes gele rijst
kroepoek
2 el gembersiroop
1 dl ketjap manis
sap van 1/2 citroen
2 el bruine basterdsuiker
1 tl sambal manis
1 tl sambal oelek
2 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
4 el olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1192,34 kcal |
Koolhydraten | 157,99 g |
Eiwitten | 48,39 g |
Vetten | 39,06 g |
Bereidingswijze
verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ca. 3 minuten.
roer de gembersiroop, ketjap, citronesap, suiker en sambals erdoor.
laat ca 60 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
kook in de tussentijd de rijst.
Bron
aangepast plus recept.
Serveertip
serveer de rijst met groenten, gekookt ei en atjar.
Laatste reacties
Heel lekker; gisteren gegeten en nog een portie in de vriezer; kan ik me vast verheugen op de volgende keer!!
Was lekker. Om het iets scherper te maken, zal ik dan iets meer sambal doen of juits iets minder suiker.
Was heel erg lekker! Ik heb er nog iets meer gembersiroop en wat sherry doorheen gedaan, zodat het iets minder scherp smaakte. En de saus was nogal dun, dus die heb ik gebonden met maizena. Dit ga ik zeker vaker maken!:)
Lekker Riny ! Dank je wel. Groetjes Willeke