2 rijpe avocado´s
1 tomaat
1 teentje knoflook
1/2 ui
bosje verse koreander
eetlepel citroen- of limoensap
half rood pepertje (optioneel)
Staafmixer
Guacemolo - avocadosaus - zoals deze in Californie veel wordt gegeten, dus zonder vet!
Tomaten in grove parten snijden, knoflook klein hakken. Ui snipperen.
Alle ingredienten in de kom van de staafmixer doen. Met de staafmixer tot een gladde massa maken. That´s it! Enjoy, en geen vet, maar wel heerlijk vol van smaak. Voor een iets pittiger smaak zou je er een half pepertje bij kunnen doen, maar is zeker niet nodig. Het citroensap voorkomt snelle verkleuring van de guacemole.
Lekker bij nacho´s, koud of warm.
Vriendin in LA
kokkim1 20-11-2013
Of gewoon klein snijden. Van de tomaat eerst pitjes en vocht verwijderen en vervolgens klein gesneden door de andere ingredienten mengen, evt aanvullen met wat ijsbergsla.
pino44 14-11-2013
Beter is t om met een vork te prakken! Veel lekkerder.....en veel limoensap ! Verder helemaal waar....heeeeeerlijk !
zizypha 10-11-2013
Ach het vet zit immers in de avocado.