Oosterse Stoofpot, slowcooker

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2012

Bereiding is 20-30 minuten, stooftijd 6 uur.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo grof gehakte uien (foodproccessor)
1 bolletje knoflook, fijngehakt
5 laurierblaadjes
3 kruidnagelen
3 el. sambal oelek
1 dl. ketjap manis
zwarte peper
5 el. tomatenpuree
1 el. rode wijn azijn
1 kilo mager runderstoofvlees
zakje uiensoep
750 ml droge rode wijn
scheutje olijfolie
250 gr. kastanje champignons, in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprocessor, slowcooker, crockpot

Voorbereiding

Meng de rode wijn met de uiensoep.

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten in de genoemde volgorde in de crockpot.
Giet het wijn/soepmengsel erover.
6 uur stoven in de slowcooker.
Een half uur voor het einde de champignons kort bakken in de olijfolie en toevoegen aan de stoofpot.

Serveertip

Nieuwe aardappeltjes in de schil gekookt.
En een stevige Rioja.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten