Pittig gevulde Kip Cordon Bleu bomvol smaak

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-07-2012
  • Pittig gevulde Kip Cordon Bleu bomvol smaak

    Pittig gevulde Kip Cordon Bleu bomvol smaak

    Pittig gevulde Kip Cordon Bleu bomvol smaak

Een overheerlijke gevulde kipfilet bomvol smaak en 100x beter dan die fabrieksrotzooi uit de super want die komt er bij ons niet in.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie gelijke kipfilets
8 plakjes katenspek (versafdeling AH)
4 plakjes jong belegen kaas (ik gebruik Beemster)
Roquefort of Gorgonzola
Peper
Zout
1 Ei
Paneermeel
Roomboter
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, cocktailprikkers

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in de lengte precies in het midden open tot bijna aan de rand. Stop in elke kipfilet dan 2 plakjes katenspek, een plakje Beemsterkaas en tenslotte een flinke dot Roquefort of een andere blauwschimmelkaas (ik gebruik ook wel Gorgonzola, Italiaans), maar ik vind de Franse Roquefort net ietsje sterker, dus lekkerder.
Neem het ei en kluts deze even in een bakje. Als de kipfilet is gevuld dan maak je hem een beetje plakker en sluit je ze goed met twee cocktailprikkers, stevig aandrukken met je hand. Doe er dan peper en zout op, haal ze door het ei-mengsel en tenslotte door de paneermeel zodat het hecht. Neem een koekenpan en doe er een klontje roomboter in en een beetje olijfolie (tegen het spatten). Stop de kipfilets er in en bak ze om en om lekker gaar en bruin. Ik heb gekozen voor de katenspek omdat deze malser is dan gewone gekookte ham (da`s me te Hollands en te gewoon) en een klein beetje een heerlijke rooksmaak heeft die niet te opdringerig is. Heel snel klaar en godsgruwelijk lekker! Smullen maar !

Serveertip

Lekker bij ongeveer alles. Met rijst en gewokte groente, boontjes met kriel of zomaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

calimeroke1 avatar
calimeroke1 29-06-2016

Ga het eens inplannen in m'n weekmenu van volgende week

markschmits avatar
markschmits 13-08-2012

Ik heb het recept vandaag gemaakt, moet de volgende keer iets grotere kipfilets gebruiken, de rest van de blauwschimmelkaas heb ik in een salade verwerkt, wat hebben heerlijk gegeten! Bedankt voor dit smaakvolle, makkelijke recept!!! Mark

charkamman avatar
charkamman 20-07-2012

Ik heb het net gemaakt, ook mijn dochter van 14 vond het heerlijk (en die is een vrij lastige eter). Gaat in de map "succesgerechten"- voor herhaling vatbaar!

ericb1972 avatar
ericb1972 19-07-2012

Heb nu zelf cordon bleus van de super in de koelkast liggen. Zal dit recept ook maken en het verschil proeven. Ben heel erg benieuwd, vooral met de blauwschimmelkaas. Op de foto ziet het er al erg lekker uit.

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-07-2012

En alweer een hoop leuke reacties, ik sta echt versteld. Ik heb niets anders gedaan dan een beetje experimenteren met kipfilets. Toevallig vond ik deze wel heel erg smaakvol en dan deel ik hem hier. Allen weer bedankt, leuk om te lezen! Groetjes Alex ^O^

vlinder59 avatar
vlinder59 19-07-2012

=Hallo Alex ziet er erg lekker uit ga het zeker van het weekend maken groetjes Joanne

marya1 avatar
marya1 19-07-2012

hoi alex vandaag je kipfilet gegeten en hij was heerlijk van smaak maar ook mals .komt dus meer op tafel bedankt marya

willem37 avatar
willem37 19-07-2012

Hallo Alex, heb je recept meegenomen. Komt binnenkort op tafel. Ziet er goed uit. Groeten Willem.

kokine avatar
kokine 19-07-2012

Hallo Alex,Gisteren je recept gemaakt en we zijn helemaal enthousiast!! Een hele kipfilet is voor ons wat veel( we zijn al op leeftijd ) maar vanmiddag bij de lunch, smaakte het koud ook heel lekker Bedankt Kokine

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 19-07-2012

Hoi Alex,dit ga ik zeker binnenkort maken.Lijkt me erg lekker.Dank je wel .Groet Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten