1. Home
  2. Recepten
  3. Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers

Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2012

Ingrediënten 6 personen


1 kg speklappen

1 t paprika
1 t mosterdpoeder
1 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1/2 t cayennepeper
1/2 t chilipoeder
1/2 t zwarte peper
2 t zout
1 t komijn
1 t korianderpoeder
1/4 t pimentpoeder
1 volle t gedroogde selderij
1 volle t gedroogde oregano
1 volle t basilicum
1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk de smaak is)



Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers
Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers
Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers
Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers
Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers
Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers

Zo had jij nog nooit speklappen gegeten. . .... .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd alle "losse" stukjes van speklappen zodat jij lange evenredige lapjes krijgen. (afval stukjes zijn lekker voor door een omelet)
2. Snijd door de hele lengte van speklap zodat er 3 lange repen zijn.
3. Meng alle kruiden en wrijf spekreepjes aan alle kanten goed in.
4. Rijgt vlees repen aan saté stokjes door het vlees aan één end door stokje te steken en dan spiraalsgewijs het vlees om de stokje te rollen en aan andere uiteinde weer vast te prikken aan stokje.
5. Laat liefs een uurtje marineren.
6. Bak vlees vlechtsels tot goed gaar en goudbruin van kleur. Dit kan op een ingevette bakplaat in oven, of in olie in een koekenpan of op bbq door vooraf eerste de spiraaltjes met vet in te smeren.

Serveertip

Eten met jou lieveling knoflooksaus.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top