Gevulde aubergine

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2012
  • Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

  • Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

  • Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

  • Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke, stevige aubergines
2 eetlepels olijfolie
500 g gehakt
1 grote ui
1 paprika
2-3 knoflookteentjes
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en oregano
700 ml tomatensap
Zout en peper naar smaak
100 g feta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De aubergines in de lengte in strepen schillen - er moet wel wat schil overblijven - en de steel eraan laten zitten, deze houdt het geheel bij elkaar. Licht bestrijken met olijfolie, bestrooien met zout en in hete oven (200C) 20-30 minuten bakken, totdat de groente helemaal zacht en gaar is.

In de tussentijd de vulling bereiden: het gehakt rul bakken, ik voeg dan geen olie meer toe, er is meestal voldoende vet. Schoongemaakte en in blokjes gesneden ui en paprika toevoegen, de knoflook met de mes of knoflookpers fijnmaken en meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en kruiden, 500 ml tomatensap overheen gieten en zachtjes laten pruttelen, zonder deksel. De vulling moet goed indikken, maar wel smeuïg blijven.

In een passende ovenschaal de gare aubergines schikken, elk in de lengte doorsnijden, maar niet helemaal tot het eind, zodat er vulling in gedaan kan worden. De vulling verdelen onder de aubergines. De rest van de tomatensap om de aubergines heen schenken en de feta verkruimelen boven het gerecht. Terug in de oven doen, 15-25 minuten laten braden totdat het geheel mooi gekleurd is.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

En nu moet ik iets opbiechten: hoe leuk en vrolijk de verse blaadjes rozemarijn ook lijken op de gare aubergine, niet aan je gasten zo serveren, ze zijn best bitter rauw. Dan maar liever een klein heel takje dat gemakkelijk aan de kant geschoven kan worden. Maar goed, het oog wil ook wat. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 12-04-2018

@ AageeveeNee : nooit moussaka gegeten dan?

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 11-04-2018

Ziet er goed uit!

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 10-04-2018

Ik kan me niet herinneren ooit aubergine zó mals en passend bij gehakt te hebben gegeten: zalig. Ik heb de aubergine 40 minuten in de 1e ovensessie gedaan. Hartelijk dank voor 't delen!

biscoito avatar
biscoito 21-07-2014

Bedankt voor het delen van dit recept. Ik heb het net gemaakt en het smaakte goed!

Mukje1962 avatar
Mukje1962 15-07-2014

Ik vind de aubergine vooral een móóie groente, meestal niet zozeer een lekkere. Bij dit recept is dat voor de eerste keer volledig anders, hoewel ik de tijd in de oven iets langer heb gemaakt om de aubergine echt gaar en zacht te hebben. Een bijzonder lekker recept, ik ga het vaker klaarmaken!

WilBakker1 avatar
WilBakker1 14-07-2014

Deze ziet er echt fantastisch uit. Ik ga 'm absoluut maken! Dank je wel voor het recept!

Fressnapf avatar
Fressnapf 13-07-2012

Dit ziet er wel heel aantrekkelijk uit! Ik neem hem mee om snel te maken, je hoort van me. Bedankt !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten