Whoopie Pies

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2012
  • Whoopie Pies

    Whoopie Pies

    Whoopie Pies

  • Whoopie Pies

    Whoopie Pies

    Whoopie Pies

Whoopie Pies zijn iets steviger dan cake, maar zachter dan een koekje. Daar tussen een pindakaas of marshmallow crèmevulling.

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen

    30 Whoopie Pies:
    - 300 gram bloem
    - 75 gram ongezoet cacaopoeder
    - 1,5 theelepel bakpoeder
    - 0,5 theelepel zout
    - 120 gram boter
    - 230 gram basterdsuiker
    - 1 ei
    - 1 theelepel vanille extract
    - 250 milliliter melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom; mixer;bakpapier; spuitzak

Bereidingswijze


    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng alle droge ingrediënten en zet apart.
    3. Meng, met de mixer, de boter en basterdsuiker tot het luchtig is.
    4. Voeg het ei en vanille extract toe.
    5. Mix voor een paar minuutjes, tot het goed gemengd en luchtig is.
    6. Voeg, om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.
    7. Spuit (met 2 eetlepels kan ook), met het mengsel, kleine rondjes op een vel bakpapier.
    8. Bak 10 minuten in de oven.





    De pindakaas vulling:
    - 354 gram pindakaas
    - 354 ongezouten boter op kamertemperatuur
    - 150 gram suiker
    - een halve theelepel zout
    Stap 1: mix op de laagste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel.
    Stap 2: voeg de suiker en het zout toe. Heb je dit gedaan? Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.
    Stap 3: Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekje en leg er een ander koekje erboven op.





    marshmallow cremevulling:
    Klop 170 gr boter met 90 gr poedersuiker in een kom tot een licht en luchtig geheel. Meng er 1/4 theelepel vanille extract, 100 gr marshmallow creme en 1 eetlepel melk door. Smeer het mengsel op de helft van de afgekoelde koekjes en leg er een ander koekje bovenop.

Bron

birgits-taartenweb

Laatste reacties

Veertje11 avatar
Veertje11 05-03-2014

Deze neem ik mee lijkt me erg lekker

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-03-2014

Hoi Tina, leuk weer wat van je te horen. hopelijk alles ok met je? en leuk dat je even liet weten dat je dit recept meenam. ik hoop dat het lekker gaat worden. lieve groetjes Ruth

tina1951 avatar
tina1951 04-03-2014

Deze neem ik mee :-)

ruthbrock avatar
ruthbrock 18-02-2013

Dank voor de geplaatste foto, ziet er goed uit. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten