Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.
Ingrediënten 4 personen
150 gr mooie rauwe garnalen250 gr kabeljauwfilet
2 dl kokosmelk
2 dl visbouillon
3 el wokolie
2 sjalotten (fijngehakt)
1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes)
1 el vers geperst citroensap
2 knoflookteentjes (fijngeperst)
2 tl kerrie
½ tl kurkuma
1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt)
¼ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
½ tl venkelzaad
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
3 el koriander (vers, bosje AH)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 406,45 kcal |
Koolhydraten | 14,95 g |
Eiwitten | 23,44 g |
Vetten | 26,37 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Was de visfilet en snij in reepjes, snij de reepjes in blokjes. Doe de olie in de wok, voeg de knoflook, sjalotjes, tomaat, komijn, venkelzaad en de gember er in en wok alles lekker glazig. Doe dan de visbouillon er in met de andere kruiden en het citroensap. Laat deze saus lekker 10 minuten pruttelen. Doe dan de kokosmelk met de garnalen en de vis er in met 2/3 van het korianderblad (dit is een belangrijke smaakmaker) en laat dan alles lekker gaar pruttelen. Als de rauwe garnalen mooi roze zijn is een goede indicatie dat het prutje lekker gaar is. Afgarneren met het restant (1/3) van de korianderblaadjes en lekker smullen maar !
Serveertip
Heerlijk met zilvervlies- of witte rijst en serveer er als bijgerecht knapperige boontjes of broccoliroosjes bij of een frisse komkommersalade.