Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr mooie rauwe garnalen
250 gr kabeljauwfilet
2 dl kokosmelk
2 dl visbouillon
3 el wokolie
2 sjalotten (fijngehakt)
1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes)
1 el vers geperst citroensap
2 knoflookteentjes (fijngeperst)
2 tl kerrie
½ tl kurkuma
1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt)
¼ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
½ tl venkelzaad
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
3 el koriander (vers, bosje AH)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 406,45 kcal
Koolhydraten 14,95 g
Eiwitten 23,44 g
Vetten 26,37 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was de visfilet en snij in reepjes, snij de reepjes in blokjes. Doe de olie in de wok, voeg de knoflook, sjalotjes, tomaat, komijn, venkelzaad en de gember er in en wok alles lekker glazig. Doe dan de visbouillon er in met de andere kruiden en het citroensap. Laat deze saus lekker 10 minuten pruttelen. Doe dan de kokosmelk met de garnalen en de vis er in met 2/3 van het korianderblad (dit is een belangrijke smaakmaker) en laat dan alles lekker gaar pruttelen. Als de rauwe garnalen mooi roze zijn is een goede indicatie dat het prutje lekker gaar is. Afgarneren met het restant (1/3) van de korianderblaadjes en lekker smullen maar !

Serveertip

Heerlijk met zilvervlies- of witte rijst en serveer er als bijgerecht knapperige boontjes of broccoliroosjes bij of een frisse komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten