Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2012
  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

  • Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

    Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr mooie rauwe garnalen
250 gr kabeljauwfilet
2 dl kokosmelk
2 dl visbouillon
3 el wokolie
2 sjalotten (fijngehakt)
1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes)
1 el vers geperst citroensap
2 knoflookteentjes (fijngeperst)
2 tl kerrie
½ tl kurkuma
1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt)
¼ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
½ tl venkelzaad
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
3 el koriander (vers, bosje AH)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was de visfilet en snij in reepjes, snij de reepjes in blokjes. Doe de olie in de wok, voeg de knoflook, sjalotjes, tomaat, komijn, venkelzaad en de gember er in en wok alles lekker glazig. Doe dan de visbouillon er in met de andere kruiden en het citroensap. Laat deze saus lekker 10 minuten pruttelen. Doe dan de kokosmelk met de garnalen en de vis er in met 2/3 van het korianderblad (dit is een belangrijke smaakmaker) en laat dan alles lekker gaar pruttelen. Als de rauwe garnalen mooi roze zijn is een goede indicatie dat het prutje lekker gaar is. Afgarneren met het restant (1/3) van de korianderblaadjes en lekker smullen maar !

Serveertip

Heerlijk met zilvervlies- of witte rijst en serveer er als bijgerecht knapperige boontjes of broccoliroosjes bij of een frisse komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 19-10-2019

Heerlijk. Ik had choupas (Portugees) en geen kabeljauw. Dus eerst de curry gemaakt en daarin de visjes 2 x 4 minuten laten meestoven. Makkelijk te maken en met rijst een heerlijk gerecht. Aanrader!

lieshouth avatar
lieshouth 26-11-2014

Heeeeeeerlijk! Blijft bij ons op het menu zeker terug komen

Eveline66 avatar
Eveline66 27-07-2013

Ik had al eens geschreven dat het me een heerlijk recept leek, maar het is ook een heerlijk recept. Vorig weekend gemaakt en geserveerd met rijst en boontjessalade. Heerlijk....

HappyDeez avatar
HappyDeez 10-04-2013

Was erg lekker. Wel baaaalen dat ik geen koriander meer in huis had. Toen maar uit een potje gebruikt. We gaan dit deze week nog ene keer eten. Dan met koriander, wat prei en ananas.

christian43 avatar
christian43 26-02-2013

heerlijk

Eveline66 avatar
Eveline66 20-02-2013

lijkt me heerlijk, zeker eens op het menu zetten

gothicoceaborn avatar
gothicoceaborn 24-09-2012

Ik heb dit gerecht samen met mijn vriend gemaakt en we waren verrast door de smaak van al die kruiden. Het is echt heerlijk. Zelfs mijn kinderen (20 en 15 jaar oud) vinden het lekker terwijl ze geen vis lusten. Ik heb ipv kabeljouw, pangangfilet gebruikt. Groetjes Elisabeth

naus_marijke avatar
naus_marijke 13-07-2012

Lijkt mij heerlijk Alex,ik zet dit recept bij mijn favorieten! Groetjes en bedankt, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten