1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Garnalen
  6. Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Door: Fressnapf

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2012

Ingrediënten 4 personen


150 gr mooie rauwe garnalen
250 gr kabeljauwfilet
2 dl kokosmelk
2 dl visbouillon
3 el wokolie
2 sjalotten (fijngehakt)
1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes)
1 el vers geperst citroensap
2 knoflookteentjes (fijngeperst)
2 tl kerrie
½ tl kurkuma
1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt)
¼ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
½ tl venkelzaad
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
3 el koriander (vers, bosje AH)


Verder heb je nodig


Wok

Heerlijke viscurry

In de wok

In de wok
En op het bord

smullen maar!

smullen maar!

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de visfilet en snij in reepjes, snij de reepjes in blokjes. Doe de olie in de wok, voeg de knoflook, sjalotjes, tomaat, komijn, venkelzaad en de gember er in en wok alles lekker glazig. Doe dan de visbouillon er in met de andere kruiden en het citroensap. Laat deze saus lekker 10 minuten pruttelen. Doe dan de kokosmelk met de garnalen en de vis er in met 2/3 van het korianderblad (dit is een belangrijke smaakmaker) en laat dan alles lekker gaar pruttelen. Als de rauwe garnalen mooi roze zijn is een goede indicatie dat het prutje lekker gaar is. Afgarneren met het restant (1/3) van de korianderblaadjes en lekker smullen maar !

Serveertip

Heerlijk met zilvervlies- of witte rijst en serveer er als bijgerecht knapperige boontjes of broccoliroosjes bij of een frisse komkommersalade.



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top