Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2012
  • Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

    Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

    Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

Een ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten om klaar te maken. Je bereidt het één en ander voor en kunt de schotel daarna in de oven zetten. Zodra het belletje afgaat, kun je aan tafel. Hoewel ovenschotels wel eens gezien worden als vettig en ongezond - vooral omdat ze veel gecombineerd worden met kaas - zijn er ook gezondere varianten, zoals deze lekkere ovenschotel met sperzieboontjes en tilapiafilet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


    •400 gram sperzieboontjes (mag uit de diepvries)
    •250 gram champignons
    •200 ml crème fraîche
    •150 gram geitenkaas of een andere zachte kaas
    •4 stukken tilapiafilet
    •3 verse tomaten
    •2 teentjes knoflook
    •2 eetlepels gesneden bieslook
    •2 eetlepels olijfolie
    •2 eetlepels honing
    •2 eetlepels pijnboompitten
    . Mosterd naar smaak ,dus b.v. Franse of grove voor iets pittiger en anders b.v. honing mosterd , voor iets milder. en als hoeveelheid: ook naar eigen smaak. b.v. begin eens met een 1 eetl. en proef even of het genoeg is.
    •Wat bloem, wat peper en wat zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal; grote pan

Bereidingswijze



    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Kook de boontjes beetgaar in water met eventueel een klein beetje zout. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rooster de pijnboompitjes heel even in een pan. Voeg als je dit nooit eerder gedaan hebt een beetje olijfolie toe, zodat je zeker weet dat ze niet aanbranden. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en hak de filet in moten. Je kunt ongeveer vier moten uit een filet halen. Wrijf de vis in met wat peper en wat zout en bestrooi deze met bloem. Dat zorgt straks voor een lekker knapperig korstje.
    De ovenschotel klaarmaken
    Neem een grote pan en verhit daar een beetje olijfolie in. Bak de filet binnen een paar minuten rondom bruin. Haal de vis uit de pan en doe daarna hetzelfde met de champignons, de knoflook en de tomaatjes. Roer door het mengsel wat peper, zout en bieslook en voeg de sperzieboontjes toe. Verwarm vervolgens de crème fraîche en roer hier de kaas, de honing en de mosterd doorheen. Laat dit niet koken.
    In de oven
    Bedek nu de bodem van de ovenschaal met het mengsel van boontjes, champignons, knoflook en tomaatjes, plaats daarop de stukken vis en giet de kaassaus erover. Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas een goudbruine kleur gekregen heeft. Bestrooi met de pijnboompitten.Laat de ovenschotel voor het aansnijden heel even afkoelen. Eet smakelijk!

Bron

http://voeding.excite.nl/ovenschotel.html

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-02-2018

GerdjanP, kabeljauw is ook erg lekker en gezond en past goed bij het recept. Laat het je smaken, hoor graag of het bevallen is,

GerdjanP avatar
GerdjanP 08-02-2018

Ik heb idd voor kabeljauw gekozen

Delarosa avatar
Delarosa 27-01-2018

Graag gedaan Ruth, en zo is dat!

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-01-2018

dank je wel Erwin. Meneer kan toch gewoon b.v. kabeljauw nemen als hij denkt dat hij vergiftigd wordt

Delarosa avatar
Delarosa 26-01-2018

En dat zegt iemand die Reddy volgt??? Moet ik dan wel heel erg serieus nemen dan..

GerdjanP avatar
GerdjanP 26-01-2018

Ik noem een recept met Tilapiafilet niet snel gezond, want er zitten schadelijke besrijdingsmiddelen in deze kweekvis.

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-06-2014

hoi cecileg. dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. Fijn dat het heerlijk was. gr. Ruth

Cecileg avatar
Cecileg 13-06-2014

Hoi Ruth, dit hebben we gisteren gegeten. ik merk nu dat ik de mosterd vergeten ben. Kan ook zijn omdat ik geen liefhebber ben van mosterd. Maar het was even goed heerlijk! Lieve groet Cecile

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-10-2013

Hoi Arend, jij bent de eerste die het opmerkt dat inderdaad geen mosterd vermeld is bij de ingrediënten. Sorry, ga het meteen erbij zetten. Bedankt voor de tip. en het soort mosterd:.... kun je zelf kiezen. Als je van pittig houdt dan neem je grove of franse mosterd en anders wat mildere, ik denk dat zelfs honing mosterd erg lekker zou zijn, aangezien er ook nog honing in moet. En neem eerst 1 eetl. en proef even, misschine wil je er nog een lepeltje bij, maar dat is allemaal persoonlijk. gewoon iets voorzichtig beginnen. ik hoop dat het gaat smaken. fijn weekend gewenst en groetjes van ruth. p.s. ik zou het leuk vinden als je even laat weten of het gesmaakt heeft.

snorrepoes01 avatar
snorrepoes01 22-10-2013

Dag Ruthbrock, Veel voorbereidingstijd nodig. Ik ben geen snelle kok maar ik had één uur en 3 kwartier nodig vanaf start totdat het de oven inging. Ik heb het gemaakt met camembert, het zal mij benieuwen. Hoeveel en wat voor soort mosterd gebruik jij bij dit recept? ( staat niet vermeld ) Dank en vriendelijke groet, Wij gaan er straks van genieten. Arend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten