1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Bruine bonen
  6. Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2012

Ingrediënten 4 personen




    400 gram sperzieboontjes (mag uit de diepvries)
    250 gram champignons
    200 ml crème fraîche
    150 gram geitenkaas of een andere zachte kaas
    4 stukken tilapiafilet
    3 verse tomaten
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels gesneden bieslook
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels pijnboompitten
    . Mosterd naar smaak ,dus b.v. Franse of grove voor iets pittiger en anders b.v. honing mosterd , voor iets milder. en als hoeveelheid: ook naar eigen smaak. b.v. begin eens met een 1 eetl. en proef even of het genoeg is.
    Wat bloem, wat peper en wat zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal; grote pan


Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes
Gezonde ovenschotel met tilapiafilet en sperzieboontjes

Een ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten om klaar te maken. Je bereidt het één en ander voor en kunt de schotel daarna in de oven zetten. Zodra het belletje afgaat, kun je aan tafel. Hoewel ovenschotels wel eens gezien worden als vettig en ongezond - vooral omdat ze veel gecombineerd worden met kaas - zijn er ook gezondere varianten, zoals deze lekkere ovenschotel met sperzieboontjes en tilapiafilet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze



    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Kook de boontjes beetgaar in water met eventueel een klein beetje zout. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rooster de pijnboompitjes heel even in een pan. Voeg als je dit nooit eerder gedaan hebt een beetje olijfolie toe, zodat je zeker weet dat ze niet aanbranden. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en hak de filet in moten. Je kunt ongeveer vier moten uit een filet halen. Wrijf de vis in met wat peper en wat zout en bestrooi deze met bloem. Dat zorgt straks voor een lekker knapperig korstje.
    De ovenschotel klaarmaken
    Neem een grote pan en verhit daar een beetje olijfolie in. Bak de filet binnen een paar minuten rondom bruin. Haal de vis uit de pan en doe daarna hetzelfde met de champignons, de knoflook en de tomaatjes. Roer door het mengsel wat peper, zout en bieslook en voeg de sperzieboontjes toe. Verwarm vervolgens de crème fraîche en roer hier de kaas, de honing en de mosterd doorheen. Laat dit niet koken.
    In de oven
    Bedek nu de bodem van de ovenschaal met het mengsel van boontjes, champignons, knoflook en tomaatjes, plaats daarop de stukken vis en giet de kaassaus erover. Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas een goudbruine kleur gekregen heeft. Bestrooi met de pijnboompitten.Laat de ovenschotel voor het aansnijden heel even afkoelen. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Bron

Http://voeding.excite.nl/ovenschotel.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top