1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2012

Ingrediënten 4 personen


8 gram extra dikke spek, gesneden
1 groot ei
1 eierdooier
1/2 kopje geraspte Locatelli pecorino
(of een andere Italiaanse Kaas)
1/2 kop room
450 gr spaghetti
1/2 kopje doperwten
nootmuskaat



Ik zag vele Spaghetti Carbonara Recepten op Smulweb, ik heb echt met respect genoten, Maar dit moeten jullie echt een keer proeven en vervolgens van ouds origineel recept en methode.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Set een grote pan gezouten water aan de kook.

Bereidingswijze

1. Klop de eieren, kaas en room in een kleine kom.
2. Doe de bacon in een koude grote koekenpan, zet het vuur vervolgens aan op middelhoog en bak tot ze bruin en knapperig.
3. Ondertussen begint het water te koken voor de pasta.
4. Doe de spaghetti in de pan met water.
5. Als de pasta kookt, snel uitlekken en plaats in een grote diepe kom.
6. Doe het ei mengsel erbij.
7. Schep de spek en een paar eetlepels van het gesmolten vet in de pasta en meng goed.
8. Voeg de erwten toe en meng alles goed door elkaar.
9. Breng het op smaak af met wat nootmuskaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top