1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Knoflook Garnalen met Sherry (Tapas)

Knoflook Garnalen met Sherry (Tapas)

  • Spaans, Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-07-2012

Ingrediënten 6 personen


- 3 el olijf olie
- 3 teentjes knoflook, dun gesneden
- 400g grote gamba`s, ongekookt
2 eetlepels Droge Sherry (Fino)
een handje vol gehakte peterselie.


Verder heb je nodig


Koekenpan


Vis liefhebbers zullen genieten van deze eenvoudige tapas-stijl recept, met weinig vet en snel te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de gamba`s
(voor degene die geen kop en staart willen)

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een wok.
2. Snij de knoflook in plakjes,
voeg ze toe en bak ze voor een paar sec.
3. Roer er vervolgens de gamba`s door en bak een paar minuten tot ze beginnen te krullen en roze van kleur zijn.
4. Voeg de sherry toe en bak een paar minuten mee, alleen maar tot de garnalen gaar zijn.
5. Bestrooi met peterselie.

Serveertip

Hak de knoflook fijn en stop hem in een kom met olijfolie en een klein scheutje sherry.
doe de rauwe gamba`s in de marinade en laat hem een nachtje in de koelkast staan.
spies ze en bak ze op de grill of BBQ tot ze roze van kleur zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top