Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2012
  • Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

    Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

    Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

  • Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

    Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

    Rabarbercompote met mandarijn, vanille en kardemom

Rabarbercompote volgens Yvette van Boven. Eén van mijn favoriete recepten uit haar boek "Home Made".

Deel dit recept

Ingrediënten
*1,5 kilo rabarber, schoongemaakt en in stukken van 1 cm
*750 gram suiker
*2 kaneelstokken
*8 kardemompeulen
*1 groot of 2 kleine vanillestokjes, gehalveerd en de zaadjes eruit geschraapt
*3 mandarijnen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Doe rabarber, suiker, kaneel, kardemom, vanillepeulen en vanillezaadjes in een groot bakblik. Halveer de mandarijnen en knijp ze erboven uit. Doe de schillen er ook bij. Schep alles goed om en dek af met aluminiumfolie. Circa 20 min. bakken in de oven op 180 graden. Als je de compote erna niet wil wecken, dan nog 10 a 15 minuten langer in de oven.

Vul steriele potten met de hete compote en weck eventueel nog 20-30 minuten. Verwijder de mandarijnschil en specerijen voor het opdienen.

Bron

Home Made, Yvette van Boven (2010)

Serveertip

Superlekker met dikke yoghurt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten