1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Catalaanse suquet

Catalaanse suquet

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2012

Ingrediënten 2 personen



  1. 1 ui
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 75 ml olijfolie
  4. 3 tomaten
  5. 1 grote vastkokende aardappel
  6. 1/2 glas wijn
  7. 10 - 15 draadjes saffraan
  8. 1 reep citroen
  9. 400 gram witvisfilet
  10. Evt. mosselen, garnalen of andere "fruits de mer".

    Voor de picada.....
  11. 12 amandelen
  12. teentje knoflook
  13. wat (blad) peterselie
  14. 1 eetlepel olijfolie
  15. peper en zout


Verder heb je nodig


Het is eigenlijk Catalaans en ik moest kiezen voor de Spaanse keuken...excuus aan de Catalanen.


Catalaanse Suquet in Fruits de mer borden....

Dank aan Tanja en Andrew voor dit prachtige bordencadeau....

Dank aan Tanja en Andrew voor dit prachtige bordencadeau....

Een zacht markant romig visgerecht.
Uit de Catalaanse keuken.
Houdt het midden tussen een stoofschotel en een soep.
Gestampte amandelen als onderdeel van een picada, maken het gerecht samen met knoflook en peterselie heel bijzonder en romig....zonder room.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een klein kruisje in de tomaten snijden en deze een halve minuut blancheren zodat het velletje er gemakkelijk afgaat.

Bereidingswijze


  1. Pel en snipper de uit en de knoflook teentjes
  2. Olijfolie en ui in een stevige pan (wok kan ook). Op matig vuur. Voeg twee eetlepels water en een snuf zout toe. Laat 10 minuten zachtjes fruiten.
  3. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 5 minuutjes fruiten.
  4. Tomaten 30seconden blancheren en vel eraf halen, tomaat in blokjes snijden.
  5. Voeg ook de tomaat toe aan de gestoofde ui en laat nog 10 minuutjes stoven.
  6. Schil de aardappel en maak er kleine blokjes of schijfjes.
  7. Voeg aardappel, de wijn, 300ml water, saffraan, reepje citroenschil en een snuf zout toe aan de tomatenbasis.
  8. Draai het vuur laag en laat nog 15 minuutjes heel zachtjes sudderen.
  9. Maak de picada... snipper de knoflook en doe deze met de amandelen en peterselie in een vijzel of andere methode waardoor je het helemaal papperig fijn kunt wrijven.
  10. Meng er een lepel olijfolie en een paar lepels van de bouillon door.
  11. Snijdt de vis in dobbelsteentjes.
  12. Voeg de vis (evt. andere fruits de mer) en de picada toe aan de bouillon.
  13. tussen 3 en 5 minuten door laten garen.
  14. Let op dat de aardappel wel net-aan gaar moet zijn. Proef en zout na, zout en peper. Evt. heeeel klein beetje water extra als er te weinig vocht over is.

Serveertip

Dien op in diepe borden met ruim stokbrood om het heerlijke stoofvocht mee te deppen.

Voor meer mensen het recept naar verhouding vermeerderen....

Bron

NRC maandag 9 juli 2012...thuiskok: Janneke Vreugdenhil



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top