Salade met gerookte ontbijtspek en eieren
- 10-20 min.
heerlijke dressing
Ingrediënten
4 eieren, gekookt1 krop andijvie,frisee of bindsla
1 eetl knoflookolie
200g gerookte ontbijtspek in blokjes.
1 eetl dyonmosterd
4 eetl ciderazijn
klein scheutje worcestersaus
peterselie, gehakt
Voorbereiding
kook de eieren, laat ze koud worden en pel ze. snijd in stukken
Bereidingswijze
maak de sla schoon en doe in een kom. Verhit de knoflookolie in een pan en bak de spek knapperig, schep het spek met een schuimpaan uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop de mosterd door het spekvet en klop er dan scheut voor scheut de azijn er door. Maak af met worcestersaus. Giet de dressing over de sla blaadjes en hussel, voeg de spekjes en eieren toe. Garneer met de peterselie.
Bron
nigella lawson, keuken, recepten uit het hart van het huis
Serveertip
nb. maak de salade vlak voor het serveren om een kleffe sla te voorkomen