Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. 8x Overheerlijke (vlees)marinades, snel klaar!

8x Overheerlijke (vlees)marinades, snel klaar!

Door: Fressnapf

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2012

Ingrediënten 4 personen



Marinades

Mooi bewaarrecept om te allen tijde te gebruiken om snel en efficiënt je vlees, vis of kip mee te marineren alvorens te gaan grillen of buiten te barbeque-en.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Algemeen: deze marinades zijn allen geschikt voor 500 gr vlees of vis. Wrijf het vlees of de vis in met de marinade van je keuze en laat afgedekt minimaal een uur staan. Je kan het ook een dag van te voren doen, dan afgedekt wegzetten in de koelkast. Tijdens de Barbecue of het grillen het product nog eventjes bestrijken met wat marinade die overgebleven is. Het wordt daar alleen maar lekkerder van. Door de keuze van een marinade krijgt je product net eventjes wat meer pit, dus smaak. Succes!

Bereidingswijze

Tijm en honing

6 takjes verse tijm (blaadjes)
2 el vloeibare honing
1 tl mosterd
100 ml vers geperst sinaasappelsap

Uitermate geschikt voor kip, lamsvlees en karbonade

Oregano en chilipeper

4 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 tl chilipoeder
1 tl zeezout
1 teentje knoflook (geplet)

Lekker met kip, rundvlees en varkenslapjes

Zoete barbecue-marinade

100 ml ketchup
100 gr appelstroop
2 el bruine basterdsuiker
½ citroen (het sap)
1 teentje knoflook (geplet)
1 tl kaneelpoeder
Snufje zout en snufje peper

Lekker met spareribs en karbonades

Yoghurt en knoflook

200 ml boeren yoghurt
4 teentjes knoflook (geplet)
½ bosje peterselie (fijngehakt)
Snufje zout en peper

Lekker met grote stukken rund- lams of varkensvlees

Kerrie en kokosmelk

50 ml kokosmelk
1 el kerriepoeder
50 ml ananassap
Snufje zout
Snufje peper

Erg lekker met kip en vis

Gember en soja

Paar CM gemberwortel (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 el olijfolie
2 el Japanse sojasaus

Lekker met vis en alle soorten vlees

Citroen en koriander

4 el olijfolie
1 el geraspte citroenschil
1 tl sereh (citroengraspoeder)
½ bos koriander (fijngehakt)
Snuf zeezout
Snufje zwarte peper uit de molen

Lekker met vis, kip en varkensvlees

sinaasappelrub

2 el olijfolie
1 sinaasappel (alle rasp van de hele schil)
½ bos koriander (fijngehakt)
Snufje zout
Snufje zwarte peper uit de molen

Lekker met vis en alle soorten vlees

Bron

Boodschappenmagazine Boni



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top