In boter gebakken garnalen met tomaten, olijven en Arak

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2012
  • In boter gebakken garnalen met tomaten, olijven en Arak

    In boter gebakken garnalen met tomaten, olijven en Arak

    In boter gebakken garnalen met tomaten, olijven en Arak

Je krijgt echt een vakantiegevoel als je deze garnalen eet. De Arak en boter zorgen voor een mooi omhulsel van de tomaten,olijven en garnalen.
De Arak kan je eventueel vervangen voor Pernod.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Pomodori of romatomaten
12 grote tijgergarnalen
50 gr. zachte roomboter
1/2 theel.gedroogde chilivlokken
50 gr. kalamataolijven ontpit
20 ml Arak ( of Pernod)
3 tenen knoflook in flinterdunne plakjes
2 eetl. fijngesneden peterselie
grof zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kan ook in de wok gemaakt worden

Voorbereiding

Bereid eerst de tomaten voor. Kerf ze aan de bolle kant kruisvormig in en dompel ze 30 sec. in kokend water.Leg ze daarna direkt in ijskoud water en laat ze uitlekken.
Pel de tomaten en snijd ze in 4 tot 6 parten en zet zolang opzij.

Pel de garnalen op de staartjes na. Kerf ze op de rugkant iets in en verwijder met de punt van een aardappelmesje de donkere darmdraad. Je kan de garnalen ook verder opensnijden(wel aan staartje vast laten zitten) zodat je een vlindervorm krijgt.

Bereidingswijze

Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg als de pan goed heet is 20 gram boter toe en bak de garnalen 2 minuten.
Schud de pan regelmatig.
Voeg de tomaten, chilivlokken en olijven toe en bak alles 2-3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn.
Giet voorzichtig de Arak erbij en laat de alcohol 1 minuut verdampen doe er dan snel de achtergehouden boter, knoflook en peterselie bij en strooi hier wat grof zeezout over. Roer alles goed doorelkaar zodat er een dunne saus ontstaat.

Bron

Foodies

Serveertip

Serveer direkt met lekker grof brood om je brood in te dippen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten