Bavette met scampi, tomaat en citroen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2012
  • Bavette met scampi, tomaat en citroen

    Bavette met scampi, tomaat en citroen

    Bavette met scampi, tomaat en citroen

Heerlijk Italiaans pastagerecht met Scampi, tomaat en citroen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 scampi`s
4 rijpe, stevige tomaten
4 el olijfolie extra vergin
2 teentjes knoflook
1 dl droge witte wijn
1 takje dragon
1 biologisch geteelde citroen
350 g bavette (of tagliatelle of linguine)
eventueel verse kervel
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2x pan, vergiet

Bereidingswijze

Pel de scampi`s en verwijder het darmkanaal. Kerf de tomaten met scherp mesje kruislings in en blancheer 30 seconden in kokend water. Ontvel en ontpit ze en snij vruchtvlees in reepjes. Pel knoflook en pers ze uit. Fruit knoflook in een pan met olie. Voeg scampi`s toe en blus af met de witte wijn. Voeg tomaten toe, kruid ze met zout en laat ze 5 minuten stoven met deksel op pan. Hak de blaadjes dragon fijn, rasp de gewassen citroenschil en voeg deze en de dragon toe. Kook pasta al dente in gezouten water en giet af. Voeg pasta met wat kookvocht bij de saus. Druppel er olijfolie over, voeg versgemalen peper toe en verse kervel.

Bron

De verleidelijke Italiaanse keuken

Serveertip

Heerlijk met een glas Rosé

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten