Lamskofta`s met kikkererwtenpuree
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 Gr. Magerlamsgehakt1 ui, fijngehakt
1 el verse gehakte koriander
1 el verse gehakte peterselie
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl chilipoeder
Versgemalen zwarte peper
Zout
1 el olijfolie
Gehakte verse koriander voor de garnering
Voor de kikkererwtenpuree :
1 el olijfolie
2 t knoflook, gehakt
200 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
2 el halfvolle melk
Versgemalen peper
Zout
2 el gehakte verse koreander
Bereidingswijze
Pureer het het lamsgehakt, de ui, verse kruiden, koriander, het chilipoeder en wat peper en zout in een keukenmachine tot het geheel goed gemengd is.
Verdeel het mengsel in zes porties en vorm er met natte handen worstjes rond een spies van. Zet de spiesen 30 minuten in de koelkast.
Verwarm een grillpan en voeg de olie toe. Grill de spiesen in twee gedeelten 10 minuten, of tot ze gaar en rondom bruin zijn; keer ze af en toe.
Bestrooi de kofta`s met gehakte koriander.
Voor de kikkererwtenpuree:
Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 2 minuten zachtjes. Voeg de kikkererwten en melk toe en warm het mengsel enkele minuten door.
Schep het mengsel in een blender of keukenmachine en pureer het glad.
Breng de puree op smaak en roer de koreander erdoor.
Bron
365 koolhydraatarme gerechten van Nicola Graimes
Serveertip
Serveer er een geroosterde paprikasalade bij.