Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2012
  • Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

    Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

    Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

  • Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

    Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

    Zo lekker! Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem 2 kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto!Dan heb je een zalig voorgerecht. Dat kan niet missen. Het was overheerlijk met onze warme broodjes als lunchgerecht. Maar ook als voorgerecht een topper bij een Italiaanse maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode paprika`s
2 gele paprika`s
1 à 2 bollen buffelmozzarella
zwarte olijven
groene pesto (liefs eigen gemaakte)
2 eetlepels gesneden basilicum
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
peper, (zee)zout
1 eetlepel honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven met aluminiumfolie beklede bakplaat
plastic zak
platte schaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 250 graden. Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
Paprika`s in drieën snijden. Zaadlijsten en pitjes verwijderen en paprika`s met velkant naar boven op bakblik leggen. In het midden van de oven plm. 15 minuten bakken tot het vel bruin wordt en blazen vertoont.
Paprika`s uit de oven halen. In een plastic zak stoppen en wat laten afkoelen.
Vel van de paprika`s met een scherp mesje verwijderen.
Knoflook pellen en snipperen.
Mozzarella in schrijven snijden.
Dressing kloppen van citroensap, olijfolie, peper, zout en honing.

Bereidingswijze

Neem een platte schaal en leg hierop aan de ene zijde de paprika`s (om en om) en aan de andere zijde de plakken mozzarella.
Leg op elke plak mozzarella wat van de (eigengemaakte) pesto. Verdeel de knoflook en de basilicum over de paprikarepen. Giet de dressing over de paprika`s en de mozzarella. Laat ongeveer een half uur intrekken.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Lekker bij de lunch met wat warme ciabatta.
Ook heerlijk bij de borrel als tapas (snij dan de ingrediënten iets kleiner).

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 18-11-2014

Hoi Petra, ik neem dit mee naar mijn kookboek voorgerechten dank je wel voor het delen. Groetjes, Louise

omaatjeHan avatar
omaatjeHan 16-12-2012

Nou Petra, dit recept vraagt gewoon om herhaling,dus wij gaan dit wederom maken voor de Kerst. Niet als voorgerecht maar als superheerlijk groetebijgerecht.

carlaenwillie avatar
carlaenwillie 20-08-2012

Gisteren gemaakt, smaakte overheerlijk. Dank je wel. Groeten Carla

alidada avatar
alidada 17-07-2012

Wat ziet dat er lekker uit Petra! Ik maak tegenwoordig zelf mijn pesto en ik heb twee flinke basilicum planten dus ik kan vooruit. Als ik het gemaakt heb hoor je van mij.

Fressnapf avatar
Fressnapf 17-07-2012

Gisterenavond ook dit gemaakt, nou Petra het was een zaligheid! Jammer dat mensen dit niet meer beward hebben, ze weten niet wat ze mislopen. Ik zal dit recept van je nomineren want dat is het wel waard. Groetjes Alex.

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-07-2012

Lijkt me zalig Petra, ik neem hem mee. Bedankt, gr. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten