1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Geroosterde tomaten-paprikasoep met mijn eigengemaakte pesto

Geroosterde tomaten-paprikasoep met mijn eigengemaakte pesto

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2012

Ingrediënten 6 personen


6 Roma tomaten
2 rode paprika`s
3 worteltjes
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde rozemarijn of 2 takjes verse rozemarijn
2 theelepels gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm
4 eetlepels olijfolie
1/2 pakje gezeefde tomaten
Basilicum-pesto
2 flinke handjes basilicumblaadjes
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten (in droge koekenpan geroosterd!)
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
eventueel peper en zout


Verder heb je nodig


Oven met bakplaat
grote pan
staafmixer met ook een afzonderlijk bakje voor de pesto


Geroosterde tomaten-paprikasoep met pesto

Mmmm...dat was lekker!

Mmmm...dat was lekker!
Geroosterde tomaten-paprikasoep

De voorbereiding.

De voorbereiding.

Deze heerlijke tomatenpaprikasoep heeft wel een heel eigen smaak door het vooraf roosteren van alle groenten. De eigen gemaakte pesto maakt het geheel nog lekkerder! De tomaten en de paprika`s worden na het roosteren zonder vel gepureerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de groenten. Snij de vellen van de tomaten in en leg ze in een kom. Giet er kokend water over en schrik de tomaten dan af met koud water. (De vellen zitten nu los, maar worden wel mee geroosterd voor de smaak.)
Leg een stuk bakpapier of een bakvel op de bakplaat.
Snij de tomaten in grove stukken.
Snij de paprika`s in stukken. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Pel de ui en de knoflook en snij ook deze in grove stukken.
Gebruik je verse rozemarijn en tijm, dan de blaadjes van de takjes afhalen en vermengen met de olijfolie, tomaten, worteltjes, ui en knoflook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg aan één kant de repen paprika met het vel naar boven.
Daarnaast het tomaten-wortel-uimengsel.
Bak de groeten plm. 40 minuten in de oven.
Doe de repen paprika in een plastic zak en laat deze in de gesloten zak afkoelen.

Bereidingswijze

Pesto
Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten en kaas in het kleine bakje van de staafmixer. Doe er wat olie bij en meng dit met de staafmixer door elkaar. Voeg steeds zoveel olie toe tot je een lekker smeerbaar mengsel hebt gekregen. Maak op smaak met peper en zout.
Soep:
Verwijder de vellen van de tomaten. Trek de vellen van de paprika`s (als deze zijn afgekoeld) en snij deze verder in stukken. Doe dit samen met de groenten van de bakplaat en de gezeefde tomaten in een grote pan. Breng alles aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en maak de soep op smaak met peper en zout.
(Je kunt - in plaats van peper en zout - ook 2 kruiden- of groentebouillontabletten meekoken)

Serveertip

Serveer de soep met de pesto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top